NRK Meny
Normal

Kirkens Bymisjon kommer til Ålesund

Til tross for magre tider i Ålesund kommune, kunne bystyret samle seg om en ekstra utgift på årets budsjett. Kirkens Bymisjon får hjelp til å starte kontor i Ålesund.

Anne Karin Zeitz og Gunnhild Barstad Løvold

FORNØYDE INITIATIVTAKERE: Anne Karin Zeitz og Gunnhild Barstad Løvold får kommunal hjelp til å etablere Kirkens Bymisjon i Ålesund.

Foto: Øyvind Johan Heggstad / NRK

Initiativtakerne til Kirkens Bymisjon i Ålesund, Anne Karin Zeitz og Gunnhild Barstad Løvold fulgte debatten i Ålesund bystyre i spenning.

Dersom de skal klare målet om å etablerere Kirkens Bymisjon i Ålesund, var de helt avhengig av støtte fra kommunen.

Et enstemmig bystyret var med på å bevilge 130.000 kroner til oppstart av Kirkens Bymisjon neste år.

Like viktig som pengesummen er signalet støtten fra Ålesund kommune gir til andre givere.

Bredt samarbeid

-Dersom vil skal få støtte til et slikt forebyggende arbeid blant ungdom, så må dette forankres i kommunen. Derfor er vi veldig glad for at Ålesund kommune tror på det arbeidet vi skal sette i gang, sier Zeitz og Løvold.

-Kirkens Bymisjon ønsker i starten å etablere et lavterskeltilbud til ungdom. Ofte kan det være vanskelig å søke hjelp. Undersøkelse utført Nordlandsforskning viser at 43 prosent av ungdommene ikke har noen å prate med når livet blir vanskelig, forteller Zeitz.

Leter etter lokaler på Moa.

-Vi ønsker i utgangspunktet å få et lokale på kjøpesenteret på Moa. Her kan vi både oppsøke ungdom og være lett tilgjengelig for ungdom på Moa og i Spjelkavikområdet, sier Zeitz.

-Bymisjonen vil søke samarbeid med det øvrige hjelpeapparatet. Vi skal ha dialog både med helsevesenet, helsestasjoner, barnevern og andre forebyggende helsetjenester. Den kommunale støtten vi når får et helt avgjørende for å få til slike samarbeid, sier Zeitz.

Ut å samle støtte

Med den kommunale velsignelsen i lomma, skal nå de to initiativtakerne ut for å skaffe mer støtte til prosjektet.

-Vi skal nå kontakte Ålesunds nabokommuner og søke økonomisk støtte hos andre organisasjoner og statlige organ, sier Zeitz og Løvold.