NRK Meny
Normal

Highasakite har laget Eliteseriens nye hymne

Norsk fotball ønsket musikk som skulle gi publikum gåsehud. Den nye låten vil prege alle flater i eliteseriesammenheng.

Highasakite Eliteseriehymne

HYMNE: Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland (t.v.) sammen med Highasakite-vokalise Ingrid Helene Håvik og produsent Kåre Vestrheim.

Foto: Digitalsport

Den 1. april braker det løs med fotball igjen, og da kommer også stemmen til Ingrid Helene Håvik fra Ålesund til å være sterkt representert.

Highasakites hymne skal erstatte den gamle hymnen som har fulgt vår øverste divisjon i over 20 år.

– Vi ønsket en musikk som skulle gi publikum gåsehud samtidig som den tok med seg verdiene til Eliteserien – lidenskap og fellesskap. Det synes vi at Highasakite virkelig har fått til, sier prosjektansvarlig i Fotball Media, Hallbjørn Saunes i en pressemelding.

Hør hymnen nederst i saken.

Gir ligaen en ny dimensjon

Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, forteller at bandet gir Eliteserien et unikt uttrykk.

Ingrid Helene Håvik

vokalist i Highasakite, Ingrid Helene Håvik, i studio.

Foto: Digitalsport

– Vi håper og tror Highasakite gir vår øverste liga en ny dimensjon og et musikalsk uttrykk som skaper unik stemning både når du hører det på stadion, eller foran tv-skjermen, sier Øverland.

– Da vi fikk mulighet til å jobbe med et av Norges største, beste og mest populære band, med produsent Kåre Vestrheim som både har bidratt ved spakene og musikalsk, var vi sikre på at vi kunne skape musikken til Eliteserien som vi jaktet på, sier Saunes.

Premiere på Mesterfinalen

Hymnen/innmarsjmusikken vil første gang bli fremført under Mesterfinalen mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion onsdag den 29.3.

– Det er et ærefullt oppdrag. Det er litt skummelt når man tenker på at den musikken som har blitt brukt før har blitt brukt lenge. Kanskje denne musikken skal ligge lenge også, forhåpentligvis, sier Vestrheim.

– Eliteserien er et stort og sterkt merkenavn, og vignetten som har vært brukt de siste årene har fått være med lenge. Det gjør det jo til en ekstra stor ære å i det hele tatt bli spurt om oppdraget, sier vokalist Håvik.

– Highasakite har aldri laget noe slikt før, og det har vært en spennende utfordring å lage noe som passer som en fotballhymne. Da har det vært ekstra godt å ha med Kåre Vestrheim i så stor grad på laget, som også har jobbet med våre to siste album.

– Det blir veldig spesielt å høre resultatet over store stadionanlegg i den fantastiske settingen som Eliteserien er, sier Håvik.