Hopp til innhold

Derfor dropper Høgli ferien

Avsluttet i FC København med comeback på A-laget.

Tom Høgli

Tom Høgli i treningsrommet på Alfheim – to dager etter at han reiste hjem fra København. Her blir det mange økter fram til oppkjøringa starter i midten av januar.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tom Høgli (33) ble først hyllet av FC København-supporterne i Parken. Sist søndag avsluttet han sine tre og et halvt år i klubben med å gjøre comeback på A-laget – med å spille hele 2. omgang i bortekampen mot Aaleborg (1-1).

Det var hans første minutter for Ståle Solbakkens beste menn siden midten av juli.

– Det var liksom prikken over i-en, at jeg fikk noen minutter før jeg forlot der. Det gjorde godt for egen del å kjenne at man er med, og holder nivået, sier Høgli til NRK.

Dropper ferien

Han kom hjem til Tromsø på tirsdag. Men har ingen planer om å ta seg noen lang juleferie. Snarere tvert imot. For etter et 2017 med mye skadetrøbbel – spesielt i høst, handler det om å komme i form til seriestarten i Norge i begynnelsen av mars.

– Jeg kommer til å bruke den neste måneden her nå fram til oppstarten til å bygge en grunnmur, sier Høgli.

Vil stille best mulig forberedt til 2018-sesongen.

Se TV-reportasjen om Tom Høgli – på tredemølla på Alfheim. Foto/redigering: Gunnar Grindstein.

Så er planen å få spilt flest mulig treningskamper med TIL, som skal til både Tyrkia og Spania før det skal deles ut seriepoeng fra 11. mars.

– Formen er fin, men jeg mangler de prosentene man får gjennom å spille kamper, sier Høgli.

Klokere spiller

Han forlot Tromsø sommeren 2011 – da belgiske Club Brugge la drøye 10 millioner kroner på bordet. Siden sommeren 2014 har Høgli spilt for FC København, og både blitt serie- og cupmester i Danmark.

– Jeg har blitt en annen spiller enn den som forlot for seks og et halvt år siden. Mye mer erfaring, og mye mer kunnskap om det taktiske og det treningsmessige. Men jeg er ellers like solbrun som før, smiler Tom Høgli.

Han er innstilt på å spille der trener Simo Valakari ønsker.

– Jeg bidrar der det måtte passe.