Hegerberg: – En veldig god følelse

Ada Hegerberg herjet med Nederland og var involvert i alle målene da Norge vant 4-1 lørdag. De to siste scoret hun selv.

Ada Hegerberg
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det gir en veldig god følelse. Jeg har jobbet hardt for dette. Samtidig er det godt når det klaffer for hele gjengen samtidig. Jeg visste fra første minutt at det her skal vi ta, sa hun etter den norske bragdkampen. Det var et blodslit fra start til slutt, men det var deilig å få betalt med noen scoringer mot slutten, sa Hegerberg etter kampen.

Første gang hun kom i fokus var da hun etter et drøyt kvarter meide ned midtstopper Danique Kerkdijk og fikk gult kort. Hun hadde en stygg takling mot meg i begynnelsen, og da er det viktig å sette standarden ved å gi tilbake.

– Når jeg blir behandlet sånn, så tar jeg igjen, sa Hegerberg.

La opp til første

Etter en halv time var det Kerkdijk hun vendte bort før hun med et sugende løp og en presis pasning la opp til Norges første mål.

Det lyste vilje av hele det løpet, og at det meste Hegerberg gjorde i kampen. Nederlenderne kommer nok til å huske henne godt.

– Hva skal jeg si? Om jeg scorer eller leverer, så lenge vi presterer godt og får resultater som i dag så er det gull verd at jeg greier å bidra med mine kvaliteter i laget, sa Hegerberg.

– Det var viktig for henne å slå tilbake etter den svake åpningskampen mot Sverige. Jeg var veldig skuffet etter den første kampen, både individuelt og lagmessig. At vi klarte å løfte oss på den måten vi gjorde i dag gir oss både energi og selvtillit.

Avhengig av hjelp

Nå er Norge avhengig av hjelp fra det nederlandske laget som ble utklasset lørdag. Spørsmålet er om dette laget er godt nok til å slå Sverige.

– Jeg håper jo det, jeg håper det virkelig. Nå er det sånn at vi ikke har ting i våre hender, og da er det bare å fokusere på oss selv. Denne kampen gjør at det blir lettere å jobbe mot neste kamp. Det er viktig å opprettholde dette nivået, sa Hegerberg.

Onsdag må Norge slå Sveits for å ha noen sjanse til OL-plass. Om det lykkes, og Nederland slår Sverige med ett, to eller tre måls margin, er Rio-billetten i boks.