NRK Meny
Normal

Har du sett frekkere tyveri?

Torsdag kveld listet to svartkledde menn seg gjennom kjøpesenteret for å utføre det som skulle bli et hoderystende røveri.

Tjuveri Amfi Sunndal (sladda)

Her er de to voksne mennene i gang med røveriet midt i åpningstiden til kjøpesenteret.

Foto: Amfi Sunndal

Bilen har vært en ristende glede for mange småbarn. De to mennene stjal automaten fra Amfi Sunndal like før klokken sju mens kunder og ansatte ikke mistenkte noe. Western-preget uteble da mestertyvene ubemerket bar lekebilen ut av senteret.

Bergsvein Brøske

Bergsvein Brøske, senterleder ved Amfi Sunndal, fikk seg en overraskelse da han så overvåkningsbildene.

Foto: Trond Vestre / NRK

Senterleder Bergsvein Brøske var på jobb da bilen forsvant, og ledelsen ved senteret trodde først at den var hentet derifra for en reparasjon. Det stemte ikke. Vaktmesteren trodde Brøske hadde ryddet etter julen, men han fikk seg en overraskelse da han undersøkte overvåkningsbilder fra kvelden.

Marked for lekebiler

Brøske reagerte med å riste på hodet da han så de frekke tyvene på film, og lurer på hvilket marked det er for slike tyveri.

– Ingen tenkte over det da det skjedde. Det kan godt hende at noen har observert at to svartkledde, voksne menn har tatt med seg bilen. Men det kunne se ut som om den enten skulle byttes eller taes med til vedlikehold, forteller den overraska senterlederen.

Ingen har så langt meldt inn tips, men Sunndal lensmannskontor oppfordrer folk til å komme med den informasjonen de har. Aura Avis meldte nyheten mandag.

Nylig tømt for mynt

Brøske har aldri løftet automaten selv, men mener at det veier mye. Ved første øyekast kan man tenke seg at det er lite å vinne på en slik jobb, og Brøske forteller at bilen ble nylig tømt for penger av senterets driftsleder.

– Jeg tviler på at det ble spesielt god butikk med tanke på myntene i bilen, sier senterlederen.

Amfi Sunndal er glade for at de har overvåkningskameraer i senteret, og disse bildene er sendt til politiet.

Har du sett lekebilen?

Hallvard Vermøy

Politiet i Sunndal tviler på at det er lokale folk som står bak. Lensmann Hallvard Vermøy ber folk om å si fra hvis de vet noe om tyveriet.

Foto: Aina Rødal / NRK

Lensmannen i Sunndal, Hallvard Vermøy, har aldri prøvd lekebilen selv, men tror at det er stor suksess hos barna.

– Vinninga i denne jobben kunne blitt betydelig med myntinnkast på 20 kroner per tur. Men jeg spekulerer på om mennene vil prøve å sette bilen et annet sted hvor folk vil bruke den, sier lensmannen.

Han ber folk holde øyne og øre åpne slik at leken kan bli returnert til kjøpesenteret, og opplyser at de har fått informasjon om at det ble stjålet noen lignende maskiner ved Amfi i Kristiansund i oktober 2012. Det skal også ha foregått andre steder i landet.

Automaten eies av et firma i Oslo.