Han tar over gamlejobben til Åge Hareide

Styret i Aukra Næringsforum har tilsatt Arnt Sommerlund (47) som ny daglig leder.

Styreleder Per Arne Rindarøy sammen med Arnt Sommerlund

Styreleder i Aukra Næringsforum, Per Arne Rindarøy, sammen med den nye daglige lederen Arnt Sommerlund.

Foto: Steinar Melbø

Han tiltrer i stillingen 1. januar 2015. Sommerlund tar over etter Steinar Melbø, som har vært konstituert i stillingen siden Åge Hareide sluttet tidligere i år.

Sommerlund forteller at han gleder seg til å ta tak i næringslivet i Aukra.

– I min jobb blir det viktig å synliggjøre og profilere næringslivet, både de store og de små bedriftene, slik at de kan utvikle seg, men også tiltrekke arbeidskraft og kompetanse for å fremme videre vekst.

Sommerlund har blant annet bakgrunn som kommunikasjonssjef i Helse Møre og Romsdal HF, og han har vært ansvarlig redaktør og direktør i Romsdals Budstikke. Han kommer fra stillingen som prosjektleder for en nasjonal journalistikkampanje – i regi av de norske medieorganisasjonene, samt NRK og TV2.

Pådriver

Som daglig leder skal Sommerlund være en pådriver for medlemmene og det lokale næringsliv i Aukra.

– Det blir kjempespennende. Jeg får jobbe i grensesnittet mellom politikk og næringsliv, og få være med på å skape arbeidsplasser og bolyst sammen med andre i Molderegionen, sier den nyansatte lederen.

Sommerlund sier at han vil jobbe mye med de store sakene som Møreaksen, og få til en god veiløsning fra Misund over til Gossen. Samtidig vil han sikre at Nyhamna fortsetter som gassknutepunkt.

– Vi er meget fornøyd med å få Arnt Sommerlund som ny daglig leder, og vi ser frem til å jobbe sammen for å styrke næringslivet i Aukra, sier styreleder Per Arne Rindarøy.