Fylkets yngste: – Drømmer om å bli ordfører en gang

Anna Grindvold (Krf) fra Gjemnes er bare 17 år. Hun er trolig den yngste kommunestyrerepresentanten i Møre og Romsdal.

Anna Grindvold

Anna Grindvold (17) er Kristelig folkeparti sin representant i Gjemnes kommunestyre.

Foto: Yngve Hustad Reite / NRK

Valglogo

Vi tar et lite forbehold. For tidlig torsdag morgen har vi ikke dobbeltsjekket alderssammensetningen i alle kommunestyrene ennå. Men så langt er Anna Grindvold den yngste vi har funnet.

Anna Grindvold

Anna Grindvold var aktiv under valgkampen i Gjemnes.

Foto: Privat

Hun er innvalgt i kommunestyret i Gjemnes som eneste representant for Kristelig Folkeparti. Dette har skjedd selv om hun ikke var partiets toppkandidat. Men personstemmene brakte henne helt til topps.

– Dette er veldig spennende. Det er mye som er lagt på skuldrene mine nå. Men dette skal gå bra. Jeg har god støtte fra de andre på lista, sier hun til NRK.

Nå skal du sitte alene som Krfs representant i kommunestyret?

Vi står på en måte alene i kommunestyret. Men det kan gå mot et samarbeid med Høyre og Fremskrittspartiet. Vi får se.

Som 17-åring brenner Anna Grindvold for at ungdommen i kommunen skal bli hørt. Det kan gå mot kommunesammenslåinger. Grindvold mener at ungdommen må få være med og bestemme i denne prosessen.

Ungdommene må få se at de kan lykkes. De må få være med og bestemme.

Hun håper at hennes inntreden i kommunepolitikken vil føre til at enda flere ungdommer engasjerer seg i politikken. Og hun selv lover å holde god kontakt med ungdomsmiljøet for å vite hva som rører seg blant ungdommene.

Selv har hun fått smaken på å være politiker. Hun ble spurt om å stille på lista i januar. Plutselig er hun den eneste Krf-representanten i kommunestyret.

Jeg drømmer om at jeg kan bli ordfører en gang.

Frister rikspolitikken også?

– Ja, sier hun og tar en ørliten pause. Det hadde jo vært fint å få bli med der også. Om ikke akkurat statsminister så et eller annet under der. Men først er det kommunepolitikken og her må vi ta tak og sørge for at ungdommen i Gjemnes blir hørt. Vi må få et fokus på ungdomssaker.