Fotballaget takket trener for 10 års innsats – lagde musikkvideohyllest

Fotballtrener skulle legge opp etter å ha fulgt de samme spillerne i 10 år. Ikke visste han at laget hadde jobbet med musikk i skjul.

Surnadal G16 hyllest

«FORZASVERRE»: Spillerne på Surnadal G16 ville hylle sin trener Sverre Fiske, som har stilt opp for dem i 10 år. Se videoen nederst i saken.

Foto: «Takk til Sverre Fiske fra G16-1 Surnadal» / SkJERMDUMP

Hver dag viser flere tusen nordmenn dugnadsånd, der de gjør noe positivt for lokalsamfunnet og andre uten betaling.

Lørdag ble fotballtrener Sverre Fiske ført inn i en kinosal som var full av foreldre og medlemmer av Surnadal IL. Snart skal han legge opp som trener, men ikke visste han at fotballaget han hadde trent i 10 år ville gi han en liten «betaling», i form av en musikkvideohyllest.

– Det er mildt sagt rørende. Jeg ble helt målløs. Jeg sitter med en litt rar følelse fortsatt, sier Fiske.

Holdt det hemmelig lenge

Bak ideen og låtskrivingen var Heid Snekvik, mor til Torstein Snekvik, som blant annet vant MGP Junior i 2010.

Svein Fiske

Svein Fiske gir seg nå som trener, men vil ikke komme til å holde seg unna sidelinjen fremover.

Foto: «Takk til Sverre Fiske fra G16-1 Surnadal» / SKJERMDUMP

– Det var mamma sin ide. Hun er veldig dyktig med å komme på slike ting. Hun skrev teksten og vi guttene hengte oss på, forteller Snekvik.

Fiske beskriver hyllesten som rørende, og forteller at han fortsatt sitter litt sjokkert igjen.

– Jeg fikk et lite sjokk. Jeg ante ingenting om det og visste ikke at avslutningen for sesongen skulle bli så voldsom. Det var sjokkerendes bra egentlig, forteller Fiske.

– Vi var veldig spent på hvordan han ville reagere. Vi holdt det hemmelig en god stund og gledde oss til å se reaksjonen hans. Den ble akkurat slik vi hadde håpet på. Han ble både sjokkert og rørt, forteller Snekvik.

Kommer ikke til å klare å holde seg unna

Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) skriver på Twitter at hyllesten viser verdien i innsats for unge. Etter ti år som fotballtrener har Fiske lagt ned over 1200 treninger og 200 kamper.

– Jeg tror jeg må si at nok er nok nå, men jeg blir ikke langt unna, forteller Fiske.

– Jeg er helt sikker på at vi kommer til å se han på sidelinjen igjen. Fotballen klarer han ikke å holde seg unna, sier en lattermild Snekvik.