NRK Meny
Normal

Selvmål og to brente straffer - Molde er ute av Europaligaen

Vanvittig drama på Aker stadion endte i Europa-exit for Molde. Slik var kampen.

Molde - Zorya
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Laster innhold, vennligst vent..

Som varslet under pressekonferansen onsdag gikk MFK ut med en offensiv innstilling, og med en klar plan om å styre kampen.

Men etter bare 2 minutter kontret Zorya inn 1-0. Kaptein for bortelaget, Nikita Kamenyuka, fikk æren av å avslutte kontringen som kom etter et hjørnespark for hjemmelaget.

Et titalls Zorya-tilhengere hadde tatt turen, og gjorde sitt for å heie fram bortelaget. De fikk se heltene sine åpne kampen med god defensiv struktur, og høy fart i de mange kontringene som kom i retning MFK-keeper Ørjan Nyland.

Annullert scoring

Etter et drøyt kvarter kom kontringen imidlertid andre veien.

Ørjan Nyland slo en lang pasning opp mot Per Egil Flo, som var på full fart framover sin venstrekant.

Han slo en god pasning inn til Fredrik Gulbrandsen, som var på rett sted til rett tid, og sendte ballen i nettet. Desverre for Molde sto linjedommer med flagget i været - offside.

Tafatt hjemmelag

Så tok bortelaget over. Molde-keeper Nyland måtte i aksjon flere ganger i løpet av den første halvtimen for å hindre Zorya fra å øke ledelsen.

Vegard Forren prøvde venstreslegga på et frispark fra 30 meter etter 37 minutter, men skuddet gikk like over.

Utligning

Men like før pause fikk hjemmepublikummet grunn til å juble.

Rot av Zorya-keeper Shevchenko og god jobbing av Fredrik Gulbrandsen i duellen gjorde at ballen plutselig lå løs i feltet.

Det vet Gulbrandsen å utnytte - han sendte ballen kontant i mål fra kloss hold etter 44 minutter.

Jevnt

I den andre omgangen var det et langt mer strukturert Molde-lag som entret banen. Særlig forsvaret, ledet an av Vegard Forren viste langt bedre takter.

Fremover på banen ble det likevel ikke produsert mange sjanser, og det bølget mye fram og tilbake. En frisk Moström og ny giv med Mohamed Elyounoussi, som kom inn for Pape Pate Diouf etter 63 minutter holdt likevel liv i drømmen om spill i Europaligaen.

To straffebom og scoring mot

Og hvem andre enn Moström skulle sørge for at Molde fikk sjansen over alle sjanser 3 minutter før slutt? Han forserte gjennom hele Zorya-forsvaret og ble felt. Straffe.

Men Zorya-keeperen, som hadde en fantastisk 2. omgang, leste straffeskytter Vegard Forren, og reddet skuddet i høyre keeperhjørne.

Og det skulle bli verre.

Ett minutt senere fikk Zorya frispark utenfor sekstenmeteren til Ørjan Nyland. Det ble slått inn i feltet - og etter mye klabb og babb satte en uheldig Vegard Forren ballen i eget nett.

Med det var Molde så godt som ute, siden bortemålsregelen ville sende Zorya videre, selv med 2-2. På overtid fikk Molde likevel fornyet håp, da Tommy Høiland ble felt inne i boksen. Straffesparket tok Elyounoussi.

Men nok en gang gikk Zoryas keeperhelt til riktig side, ned til sin høyre, og reddet. Det var det siste som skjedde, og Molde røk ut av Europaligaen på eget kunstgress.

Hyllet Hoseth

I forkant av dagens oppgjør ble Magne Hoseth hyllet for lang og tro tjeneste med stående applaus på et knapt halvfullt Aker Stadion, og blomster fra MFK-styreleder Øystein Neerland.

Begge lag gjorde tre endringer i førsteelleveren, sammenliknet med de som startet i Ukraina for en uke siden. For MFK kom Gulbrandsen, Moström og Linnes inn for Agnaldo, Elyounoussi og Gabrielsen. Zorya byttet ut keeper Santini, Chaikovsky og Khudzik til fordel for Shevchenko, Malyshev og Ljubenovic.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.