Hopp til innhold

Mann tatt av snøskred – døde på sykehuset

En mann i 40-årene som ble tatt av skred i Rauma, døde på sykehuset. Det opplyser politiet til NTB.

Redningsaksjon etter snøskred i Rauma

Det ble satt i gang full redningsaksjon i Rauma søndag formiddag etter at en mann i 40-årene ble tatt av et skred i Gråfonnfjellet.

Foto: Ottar Rydjord

Det ble satt i gang full redningsaksjon ved Gråfonnfjellet i Rauma etter at en person ble tatt av snøskred søndag formiddag.

Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital med helikopter, der han døde, opplyser politiet til NTB søndag kveld.

Gråfonnfjellet ligger i Rauma kommune i Møre og Romsdal.

Hentet ut av redningshelikopter

– Det var et turfølge på tre i området da skredet gikk og en av dem ringte oss og fortalte at en var tatt av skredet. Vi satte i gang full redningsaksjon, sier operasjonsleder Per Åge Ferstad.

Personen som varslet om skredet beskrev det som et stort snøskred. Luftambulansen, redningshelikopter, skredgruppe og redningshunder deltok i aksjonen.

Rundt klokken 14.00 meldte politiet at personen var funnet av sine turkamerater.

– Vi fikk beskjed fra ambulansehelikopteret som kunne se fra luften, at personen var funnet av sine kamerater. De satte i gang hjerte lungeredning. Nå er personen hetet ut med helikopter, opplyste Per Åge Ferstad søndag ettermiddag.

Laster Twitter-innhold

Søkte med skredhunder

Etter at redningsaksjonen var over hadde politi og redningsmannskap folk i området for å sjekke om det kunne være andre i nærheten da skredet gikk.

– Vi har ingen grunn til å tro at det er flere som er tatt av skredet. Men vi søker gjennom skredet med hunder nå, så vi kan være helt sikre, sa Ferstad søndag ettermiddag.

Kameratene ble ivaretatt av politiet på stedet.

SNøskred Rauma

Ambulansehelikopter, redningshelikopter, skredgruppe og redningshunder deltok i aksjonen.

Foto: Ottar Rydjord