NRK Meny
Åsted ålesund dødsfall
Foto: Mattias Rolighed Bergset / NRK

Dødsfall Spjelkavik

Oppsummert

Åge Stavran ble funnet død i hjemmet sitt i Spjelkavik tirsdag 21.oktober. Fire personer er pågrepet og siktet i saka.

 • Tiltalt for Spjelkavik-drapet

  Statsadvokaten har tiltalt en 22-år gammel mann for drapet på 35 år gamle Åge Stavran i Spjelkavik i Ålesund i oktober i fjor. To personer til er tiltalt for å ha tent på leiligheten der den drepte lå.

 • Varetektsfengsla fire nye veker

  To av dei sikta etter drapet på Åge Stavran i Spjelkavik 21.oktober i fjor er varetektsfengsla for fire nye veker til 10.mars. Det har Sunnmøre tingrett avgjort i dag. Begge dei sikta samtykka til vidare fengsling.

 • Utvidar siktinga etter drap

  Politiet utvidar siktinga mot dei tre mennene som er fengsla etter drapet i Spjelkavika. Dei tre er no også sikta for likskjending. Politiet meiner dei no veit tidspunktet for drapet og dei ber om vidare vareteksfengsling for alle tre.

 • Framleis isolasjon

  Dei fire som er sikta etter Spjelkavik-drapet er i ettermiddag varetektsfengsla i to veker til med isolasjon. Tre menn og ei kvinne er alle sikta for lekamsskading med døden til følge.Dei tre mennene er også sikta for mordbrann. 35 år gamle Åge Stavran vart funnen død i husveret sitt 21.oktober.

 • Vil utvide fengsling

  Tre av de siktede i Spjelkavik-saken fremstilles idag for Sunnmøre Tingrett for videre fengsling i isolasjon. De er siktet for legemsbeskadigeløse med døden til følge, samt etter mordbrannparagrafen. Påtalemyndigheten mener at tiden i full isloasjon må utvides i to uker til. En 35 år gammel ålesunder ble i oktober funnet død i leiligheten sin.