Disse kommer til Moldejazz

Skruk & Oakland Interfaith Gospel Choir og Daniel Herskedal kommer til Moldejazz 2015. Festivalen presenterte i dag flere nye artister.

 Per Oddvar Hildre alias Prots ska opptre på Moldejazz

Per Oddvar Hildre alias Prots skal opptre på Moldejazz.

Foto: Gunnar Sandvik

Onsdag 15. juli møtes Oakland Interfaith Gospel Choir fra USA og Skurk i Molde Domkirke når. Totalt teller korene med band nærmere 100 utøvere.

Daniel Herskedal

Tubaist Daniel Herskedal fra Molde skal opptre fredag 17. juli.

Foto: Gunnar Sandvik

Skurk har tidligere opptrådt på Moldejazz og under ledelsen av Per Oddvar Hildre alias Prots, har koret holdt på siden starten i 1973. Oakland Interfaith Gospel Choir består, som navnet indikerer, av medlemmer med ulike trosbakgrunn, ikke mindre enn 13 trosretninger representert i dagens utgave av koret.

– Noe av det vi har tenkt i programkomiteen er å ta kirka helt på alvor. Da landa vi på dette helt spesielle prosjektet. Dette blir en gospelkonsert som jeg tror skal løfte taket, sier festivalsjef Hans Olav Solli.

Det nye samarbeidet med Oakland Interfaith Gospel Choir og Skruk ble til etter at Skruk gjorde konserter i California for et par år siden. Prosjektet som nå har tatt form under tittelen «Røtter» tar sitt utgangspunkt i at tross kulturforskjeller mellom den amerikanske vestkysten og vestkysten i Norge så har vi felles spirituelle røtter.

– Det betyr veldig mye

Fredag 17. juli presenterer tubaist Daniel Herskedal fra Molde sitt nye plateprosjekt Slow Eastbound Train i Molde Domkirke. Herskedal har laget bestillingsverk til både Olavsfestdagene, Soddjazz og Moldejazz og har tatt en Master i jazztuba ved Rhythm Music Conservatory i København

– Det betyr veldig mye å få spille på Moldejazz. Etter å ha vært borte fra byen i 15 år og så bli invitert tilbake betyr utrolig mye, sier han Herskedal.

Fra før er det kjent at Veronica Maggio og den amerikanske soulartisten D'Angelo kommer til Moldejazz.