NRK Meny
Normal

Nå er kinoen privateid - her er endringene

Norsk Kinodrift AS varsler flere investeringer i ålesundskinoene, etter at Oslo-firmaet tok over driften fra og med første nyttårsdag 2014.

Løvenvold Kino

Nye utbedringer ved både Løvenvold- og Moa kino skal sørge for bedre og hyppigere kinoopplevelser.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

eBillett Ålesund

Du har kanskje merket at forsøk på å bestille kinobillett i Ålesund via eBillett blir møtt med beskjeden «Fant ingen forestillinger»?

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Er du en av dem som har brukt eBillett-appen på smarttelefonen din, eller har gått inn på Ålesund kommune sine nettsider for å bestille billetter til en av byens kinoforestillinger?

Da har du sikkert kommet til kort, og fått melding om applikasjonen «fant ingen forestillinger». Det er heller ikke mulig å bestille via kommunen sine nettsider.

Grunnen til dette er at Norsk Kinodrift AS formelt tok over driften av ålesundskinoene fra og med 01.01.2014.

Det ble klart etter at Ålesund bystyre vedtok å legge kinodriften ut på anbud i juni.

Dermed er det en privat aktør som råder over de største filmlerretene i byen etter nyttår, og adm.dir. Therese Nordnes opplyser at alle bestillinger enn så lenge må skje via disse nettsidene.

Starter straks riving

Dette er likevel ikke de eneste endringene som vil komme for Løvenvold- og Moa kino.

Direktøren kan melde at de sporenstreks starter med følgende utbedringer:

Therese Nordnes

Adm.dir. Therese Nordnes i Norsk Kinodrift AS sier de vil gjøre en rekke investeringer i ålesundskinoene.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

– I løpet av januar skal vi få 3D-funksjon i alle byens saler, ettersom vi ser at det er for lite kapasitet på dette tilbudet. Dessuten vil vi utbedre alle salgsarealene ved å kombinere kiosk- og billettutsalg, slik at folk slipper å stå i to køer, sier Nordnes.

Hun opplyser at kinokiosken på Moa straks vil bli revet, og erstattet av et flunkende nytt utsalg i neste uke. Samtidig vil kinoene få flere kasser, slik at det blir mindre ventetid.

Bare «mainstream»-filmer fra nå av?

Ifølge Nordnes vil det også bli vist flere filmer enn før ved kinoene i byen.

Hun beroliger de som eventuelt skulle frykte at de som privat aktør vil velge vekk mindre kjente filmer, til fordel for «trygge» mainstream-filmer som sikrer høyt billettsalg og inntekter.

– Det er ingenting å frykte. Vi tenker at et bredt program skaper filminteresse, og kommer til å finne plass til mindre kjente filmer, for eksempel i helger der det ikke er store premierer, sier Nordnes.