NRK Meny
Normal

- Dette kan vi ikke leve med

Barna som selger kioskvarer på Molde stadion har fått så mye kjeft av tilskuerne, at de har kommet tilbake gråtende. Nå stopper Molde FK salget på tribunen.

Video f1fc6d6b-3cca-4a41-9c85-0a0220b8229e.jpg

Leder i Molde FK sin breddeavdeling, Terje Myrseth, ser seg nødt til å legge salget på hylla, etter at flere barn har fått så mye kjeft at de har kommet gråtende tilbake.

Terje Myrseth

Terje Myrseth er leder for breddeavdelingen i Molde FK, og forteller at klubben nå ser seg nødt til å stoppe tribunesalget.

Foto: Roar Strøm / NRK

Etter at Romsdal Budstikke fortalte om grov trakassering av barna som selger snop til inntekt for klubben, har folk reagert kraftig i byen.

Terje Myrseth, som er leder for breddeavdelingen i Molde FK, forteller at ropene har vært så ille, at salgsbrettene nå får ligge i fred til neste sesong.

- Vi kan ikke leve med at enkelt barn kommer hjem fra kamp og har hatt en vond opplevelse, sier han.

Ungene blir skjelt ut fordi enkelte tilskuere mener de sperrer for utsikten.


- I forrige sesong ropte folk ukvemsord til barn og ungdom. Flere opplevde det som veldig ubehagelig og stressende, sier han.Viktigere enn penger

Bjørnar Solheim

Bjørnar Solheim har selv opplevd hvordan noen tilskuere oppfører seg dårlig mot småbarn på fotballkamp.

Foto: Roar Strøm / NRK

Kiosk- og tribunesalget er den viktigste inntektskilden for breddeavdelingen, men hensynet til barna kommer først.

- De yngste har kommet tilbake og vært lei seg, noen har vært på gråten. Så lenge det skjer må vi finne en annen måte å selge på, sier Myrseth.

Les også:

Da NRK dro ut for å høre hva folk mener om saken, var tilbakemeldingene klare. Bjørnar Solheim har selv vært tilskuer, og forteller at det ikke er sjelden folk oppfører seg aggressivt.

- Jeg har hørt mange som kaster skit til småunger som selger snop på stadion. Det burde de holdt seg for god for, mener han.

Kristine Vikhagen og Anita Solås

Kristine Vikhagen og Anita Solås er opprørte etter å ha lest reportasjen om tribunesalget i Romsdals Budstikke.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK