Hopp til innhold

– Vi hadde så mye å glede oss til - nå er det minnene som står igjen

MOLDE (NRK.no): De var brødre og bestevenner. Sammen representerte de Norge i både EM og VM. I mai ble lillebror påkjørt under russefeiringen i Molde, og han døde på sykehuset. Nå takker storebroren for omtanken.

De var brødre og bestevenner. Sammen representerte de Norge i både EM og VM. I mai ble lillebror påkjørt under russefeiringen i Molde, og han døde på sykehuset. Nå takker storebroren for omtanken.

Storebror Håkon Klerud Johannessen legger ned blomster på Retiro i Molde der lillebroren ble påkjørt av en medruss tre dager før 17. mai. Den 20. mai døde lillebror Torstein.

Håkon Klerud Johannessen

Håkon Klerud Johannessen.

Foto: Roar Strøm / NRK

Man håper jo aldri selv at man skal miste sin egen lillebror. Det gir en uvirkelig følelse, sier Håkon Klerud Johannesen.

– Ingen glemmer ham

Hele russefeiringen i Molde ble preget av håp og omtanke. En hel by fulgte med på Torsteins kamp for livet der han lå på St. Olavs Hospital i Trondheim. Nå vil familien takke alle som viste omsorg.

Det som skjedde viser at ingen glemmer ham. Markeringen i russetoget var svært fin, både hjertet som gikk først i toget og talen som gav oss et håp.

Ble påkjørt

Det var natt til 14. mai at ulykken skjedde. En russ kjørte ned to medruss på den store parkeringsplassen på Retiro i Molde. Den ene skadde russen ble utskrevet, mens Torstein Klerud Johannessen ble liggende kritisk skadd på St. Olavs Hospital. Der døde han 20. mai.

Den 18 år gamle sjåføren har tilstått promillekjøring.

På 17. mai markerte russen i Molde håp, både ved å bære et stort hjerte i russetoget, og ved å gi omtale og formidle håp gjennom russetalen.

Russen i Molde hilste til sin hardt skadde medelev.

Slik hilste russen i Molde til sin hardt skadde medelev. Senere døde Torstein Klerud Johannessen på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Han var min beste venn

Nå forbereder familien begravelsen, og skal etter hvert venne seg til tanken på at Torstein ikke kommer tilbake.

Hverdagen går fremover, selv om man har lyst til å stoppe opp og bare tenke på alle minnene. Han var en fantastisk person. Han var min beste venn. Jeg ringte ham flere ganger i uka, forteller storebror Håkon Klerud Johannessen.

Begge to var lidenskapelig opptatt av både sykling og randoneé. De konkurrerte både nasjonalt og internasjonalt. Og de har representert Norge i både EM og VM i skisporten randoneé.

Deltok i EM og VM

Blant blomstrene ligger et bilde av brødrene. Bilde er tatt i forbindelse med det første randonee-rennet de deltok i sammen.

Vi var så heldige at vi fikk oppleve både et europamesterskap og et verdensmesterskap sammen, sier Håkon.

Ulykker har rammet randoneemiljøet hardt. I påska ble to av Håkon og Torsteins venner revet bort da fire randoneekjørere omkom i en skredulykke i Sunndalsfjella.

Ting kommer sjelden alene. Men nå får vi håpe at det har vært nok sorg for en stund. Alle sammen hadde et langt liv igjen å leve. Og vi hadde mye å glede oss til. Nå har vi bare minnene igjen, sier Håkon Klerud Johannesen i et intervju med NRK.