Boli forlenger AaFK-oppholdet

Franck Boli forlenger prøvespillet med AaFK og blir med troppen til Malta. I tillegg figurerer tidligere Molde-spiss, Tommy Høiland, i ryktespaltene.

Franck Boli 2

TIL MALTA: Franck Boli forlenger prøvespillet med AaFK og blir med til Malta.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Når det mye omtalte overgangsvinduet i fotballverden er åpent, mottar klubber i Norge mailer fra spillere over hele verden som har ønske om å komme til Eliteserien og vise seg frem.

Da NRK gjester AaFK-trener, Trond Fredriksens kontor mandag sitter han og studerer en spiller fra Frankrike med akkurat den drømmen. Men treneren virker likevel å ha en annen spiller i tankene for tiden.

– Ja, vi jobber på og jobber konkret med en spiller som vi ønsker å få inn her. Så gjenstår det å se om vi lykkes med det eller ikke, men håpet og troen er stor. Jeg er veldig positiv for øyeblikket, sier han.

Høiland på vei inn?

Stavanger Aftenblad skriver mandag at AaFK skal være interessert i tidligere Molde-spiss, Tommy Høiland.

Vel vitende om at toppscorer i klubben de tre seneste årene, Leke James, forlot sunnmørsklubben for kinesiske Beijing Enterprises Group F.C. søndag, vil en spissignering være et naturlig neste steg på overgangsmarkedet for AaFK.

Og Høiland passer inn i profilen Fredriksen beskriver av en potensiell ny signering.

– Det må være en spiller som har erfaring og som har vært med å oppleve en av det som skjer i Eliteserien. Om du da kommer fra Danmark, Nederland, Sverige eller Norge, spiller ingen rolle. Det viktige er at du har erfaring fra dette nivået allerede, mener han.

– Det som er viktig for oss er at vi får bygd på med enda mer kvalitet rundt de vi allerede har, supplerer treneren.

Boli blir med videre

Forrige uke dukket en gammel eliteseriekjenning opp på treningsfeltet til AaFK. Franck Boli spilte for Stabæk mellom 2012 og 2015, hvor han noterte seg for 24 mål på 82 kamper.

Den 22 år gamle ivorianeren var en av mange eliteseriespillere som valgte å ta turen til kinesisk fotball for om lag et år siden, men ønsker seg nå bort igjen.

Prøvespillet med AaFK har foreløpig ikke materialisert i en overgang, men overfor NRK bekrefter Fredriksen at angriperen blir med troppen som reiser til Malta kommende onsdag.