NRK Meny
Normal

Vil ut og handle etter James-salg

AaFK har fått nye midler inn i klubbkassa etter at Leke James ble solgt til Kina søndag. Klubbdirektør Henrik Hoff forteller at de jobber konkret mot flere nye spillere.

Henrik Hoff

SPILLERJAKT: Henrik Hoff forteller at AaFK fortsatt er på jakt etter nye spillere.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Søndag morgen ble det klart at Aalesunds Fotballklubbs toppscorer de siste tre sesongene, Leke James, bytter beite før den kommende sesongen. Han har signert for Beijing Enterprises Group F.C., som spiller på nest høyeste nivå i Kina.

Nigerianeren har notert seg for 37 mål på 90 kamper for de oransje og blå, men med kort tid igjen av kontrakten følte klubbledelsen at det var riktig å la han gå. Ifølge Sunnmørsposten skal AaFK ha mottatt nesten 20 millioner kroner for spissen.

– Det er klart at det dreier seg om mye penger for en spiller som har under et år igjen av kontrakten sin. Skulle vi få en overgangssum for han, var det nå vi måtte selge. Vi selger også fordi Leke selv ønsket denne overgangen veldig sterkt, forteller klubbdirektør, Henrik Hoff til NRK.

Salget kan gjøre avtaler med nye spillere mulig.

Har flere spillere i kikkerten

Det har vært kjent at tidligere Stabæk-spiller, Franck Boli, har vært på prøvespill i AaFK den seneste uka og Hoff forteller at klubben fortsatt har planer om å være aktiv på overgangsmarkedet.

– Vi jobber konkret mot flere spillere, så får tiden vise om alt faller på plass slik som vi ønsker. Det er forhandlinger og noen ganger går det bra, og noen ganger skilles vi som venner fordi vi ikke blir enig. Slik er det i fotballen, sier han.

Prøvespillet til Boli har foreløpig ikke materialisert i en overgang. Tidligere i vinter har klubben forsterket med venstrebacken, Mikkel Kirkeskov og høyrebacken Adam Örn Arnarson.

James-salget gir nye kroner i klubbkassa og til investorene som var med å kjøpe spilleren da han først kom til sunnmørsklubben.

– De har tidligere bidratt veldig godt inn i AaFK-systemet og det håper vi de skal gjøre i fremtiden også. Eksakt hvor mye som går til enkelte investorer ønsker jeg ikke å informere om, men både de og AaFK blir tilgodesett med betydelige beløp her, forteller Hoff.