NRK Meny
Normal

Avslørte Bieber-bedrager fra Sunnmøre

En bedrageridømt 29-åring fra Sunnmøre har tilstått at han står bak bedragerier med ofre over hele landet.

Justin Bieber i Oslo

En dømt bedrager fra Sunnmøre har tilstått at han står bak bedrageriene. Det startet med en familie som ikke fikk Justin Bieber billettene sine etter å ha betalt 1250 kroner.

Foto: Dinamo/NRK

Det hele startet med en Otta-familie som ikke fikk Justin Bieber-billettene sine. Familien gikk til politianmeldelse etter at de hadde betalt 1250 kroner som forskudd på tre billetter til Justin Bieber-konserten i fjor sommer, uten at de fikk noen billetter.

Nå er en 29-åring fra Sunnmøre som er bosatt i Oslo, siktet for grovt bedrageri, skriver Dagbladet. Mannen er dømt for en rekke lignende forhold.

– Han har lagt ut attraktive ting for salg. Det er billetter til Justin Bieber-konserten, som var utsolgt, det er nyeste utgave av Iphone til en veldig lav pris og det er sydenleiligheter til leie i Spania, sier lensmann i Sel, Ragnar Andreassen, til Dagbladet.

Ga seg ut for å være politistudent

Politiet sporet IP-adressene mannen brukte. De avslørte at 29-åringen brukte et titall falske profiler på Facebook, der han ga seg ut for å være både politistudent og advokat. Ifølge Andreassen har folk sendt ham forskudd på alt fra 500 til 8000 kroner.

– Det er snakk om godt over 100 000 kroner totalt, sier Ragnar Andreassen.

Har tilstått omkring 50 forhold

Den bedragerisiktede 29-åringen har i flere år hatt tilhold på Romerike. Og det var på Lørenskog han ble pågrepet i forrige uke. Mannen har tilstått omkring 50 forhold.

– Det siste bostedet vi kjenner, er en adresse i Oslo sentrum. Men det var på Lørenskog vi pågrep, selv om sakene stammer fra både Salten, Sunnmøre, Gudbrandsdal og Romerike politidistrikter, sier politiførstebetjent Stian Horn ved Lørenskog lensmannskontor.

Et av 29-åringens siste stunt var å registrere et firma innen helse- og miljøvern på en adresse i Lørenskog. Huseieren gikk til politiet da det plutselig begynte å dukke opp henvendelser. Lenger borte i samme vei har 29-åringen registrert et annet «forbrukerfirma». Telefonene til begge firmaene var frakoplet tirsdag.

29-åringen endret navnet sitt både i 2010 og 2011, og han har vært folkeregistrert med et tosifret antall adresser, flere steder i landet.

Horn opplyser til Dagbladet at mannen har innrømmet alle bedragerisakene han er anmeldt for, men at han ikke har innrømmet trusler, som han også er anmeldt for.