NRK Meny
Normal

Betsson åpner eliteserie-døren for Riise

John Arne Riise har skrevet ny kontrakt med bettingselskapet han er tilknyttet for 2016 og 2017. Avtalen åpner opp for spill i eliteserien i Norge til våren.

John Arne Riise

ELITESERIEKLAR: John Arne Riise kan være aktuell for eliteseriespill etter at Betsson har gitt spilleren pause fra avtalen dem imellom.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Henrik Hoff

POSITIV: Klubbdirektør i AaFK, Henrik Hoff, ønsker Riise hjertelig velkommen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Riise er for tiden tilknyttet den indiske klubben Dehli Dynamos.

I Betsson er det liten forståelse for at spill i eliteserien ikke lar seg kombinere med jobb i selskapet deres på grunn av norsk idretts tilknytning til Norsk Tipping, men de har likevel kommet Riise i møte i hans ønsker.

– I våre kontraktsamtaler med John Arne har han igjen uttrykt sterkt ønske om å spille i Tippeligaen. I Betsson ønsker vi å hjelpe våre ambassadører, og derfor har vi i den nye kontrakten gitt John Arne Riise muligheten til å pause avtalen en periode i 2016 og 2017 for spill i Norge, sier PR-manager Mikael Mellquist i spillselskapet.

– Utrolig takknemlig

Det betyr at Dehli Dynamo-spilleren har en mulighet til å spille vårsesongen 2016 og 2017 i Norge.

– Jeg er utrolig takknemlig og glad for at Betsson brakte opp denne løsningen. Det gir meg muligheten til et lite fotballeventyr hjemme i Norge også, sier John Arne Riise, som forlot norsk fotball veldig tidlig for å bli utenlandsproff i Monaco. Han har derfor aldri spilt i norsk eliteserie.

Hoff: – Vi er positive

Det kan det bli en endring. I AaFK er de positive. Der spiller også lillebror Bjørn Helge.

– Vi har sagt at vi er positive til en eventuell gjenforening mellom Bjørn Helge og John Arne. Men først og fremst må vi sette oss ned med sistnevnte for å se på mulighetene, sier Hoff til Sporten.com.

Han forteller at det har vært hyppig kontakt mellom partene den siste tiden.

– Etter at vi signerte Bjørn Helge Riise tidligere i sommer har det vært en god del kontakt mellom oss og John Arne.