Hopp til innhold

Riise åpner for pause fra bettingselskap

John Arne Riise vurderer å ta fri fra Betsson-jobben i seks måneder for å få spille på lag med lillebroren i eliteserien.

Nå vil han ta fri fra Betsson i seks måneder slik at sponsoravtalen ikke krasjer med Norsk Tippings regelverk.
Men kontrakten, den vil han ikke bryte.

PÅ TRENING: John Arne Riise fikk være med og trene med Vålerenga i Oslo på tirsdag, men kan være på vei til Aalesund.

– Jeg forstår problemstillingen med at Betsson og jeg jobber sammen, men jeg har snakket mye med dem, og de er villige til å oppfylle drømmen min om å spille hjemme med broren min. Hvis forbundet og klubben jeg går til aksepterer det, så blir det ganske enkelt. Jeg tror det skjer, sier John Arne Riise (34) til NRK.

I forrige uke ytret Riise et sterkt ønske om å spille for Aalesund i eliteserien allerede i januar.

Men ett stort hinder har gjenstått: Nemlig Riises jobb som ambassadør for spillselskapet Betsson, en avtale som er i konflikt med NFFs forhold til generalsponsor Norsk Tipping.

– Slik avtalen er nå kan ikke John Arne spille for Aalesund så lenge han er ambassadør for et utenlandsk spillselskap, sa Tonje Sagstuen i Norsk Tipping til VG.

Håper forbundet kan være enige

Men på dagens Vålerenga-trening, hvor Riise var med for å holde formen, åpner han altså for å ta en pause fra sin rolle i bettingselskapet.

– Jeg kommer ikke til å avslutte kontrakten, det skjer ikke. En eventuell pause, eller noe som Northug har, kan være aktuelt. Vi får sette oss ned alle sammen, så finner vi en løsning, sier han.

– En løsning kan være at jeg har fri fra Betsson i seks måneder mens jeg er hjemme. Vi har ikke gått i detalj ennå, men jeg vet at de er åpne for det meste. Jeg håper forbundet kan være det samme, sier han.

Aalesund

BRØDREKJÆRLIGHET: John Arne Riise har fått lyst til å spille for Aalesund etter at broren gikk tilbake til klubben. Her er han i sin første kamp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siem tror på løsning

Kjetil Siem i Norges fotballforbund er positiv til idéen.

– Dette er gode nyheter. Jeg tror alle blir fascinert av hans ønske om å komme tilbake til norsk fotball. Samtidig må vi respektere det regelverket som ligger til grunn for norsk idrett, Norsk Tipping og spillmonopolet. Dette gjør det mye lettere, sier Siem til NRK.

– Vi gjorde en juridisk betraktning av mulighetene etter en samtale med Aalesund en stund tilbake, og alle har lyst til å få det til. Han har tydeligvis lyst til å få det til, og da er jeg sikker på at vi får det til, sier Siem.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal