NRK Meny
Normal

Riise åpner for pause fra bettingselskap

John Arne Riise vurderer å ta fri fra Betsson-jobben i seks måneder for å få spille på lag med lillebroren i eliteserien.

Nå vil han ta fri fra Betsson i seks måneder slik at sponsoravtalen ikke krasjer med Norsk Tippings regelverk.
Men kontrakten, den vil han ikke bryte.

PÅ TRENING: John Arne Riise fikk være med og trene med Vålerenga i Oslo på tirsdag, men kan være på vei til Aalesund.

– Jeg forstår problemstillingen med at Betsson og jeg jobber sammen, men jeg har snakket mye med dem, og de er villige til å oppfylle drømmen min om å spille hjemme med broren min. Hvis forbundet og klubben jeg går til aksepterer det, så blir det ganske enkelt. Jeg tror det skjer, sier John Arne Riise (34) til NRK.

I forrige uke ytret Riise et sterkt ønske om å spille for Aalesund i eliteserien allerede i januar.

Men ett stort hinder har gjenstått: Nemlig Riises jobb som ambassadør for spillselskapet Betsson, en avtale som er i konflikt med NFFs forhold til generalsponsor Norsk Tipping.

– Slik avtalen er nå kan ikke John Arne spille for Aalesund så lenge han er ambassadør for et utenlandsk spillselskap, sa Tonje Sagstuen i Norsk Tipping til VG.

Håper forbundet kan være enige

Men på dagens Vålerenga-trening, hvor Riise var med for å holde formen, åpner han altså for å ta en pause fra sin rolle i bettingselskapet.

– Jeg kommer ikke til å avslutte kontrakten, det skjer ikke. En eventuell pause, eller noe som Northug har, kan være aktuelt. Vi får sette oss ned alle sammen, så finner vi en løsning, sier han.

– En løsning kan være at jeg har fri fra Betsson i seks måneder mens jeg er hjemme. Vi har ikke gått i detalj ennå, men jeg vet at de er åpne for det meste. Jeg håper forbundet kan være det samme, sier han.

Aalesund

BRØDREKJÆRLIGHET: John Arne Riise har fått lyst til å spille for Aalesund etter at broren gikk tilbake til klubben. Her er han i sin første kamp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Siem tror på løsning

Kjetil Siem i Norges fotballforbund er positiv til idéen.

– Dette er gode nyheter. Jeg tror alle blir fascinert av hans ønske om å komme tilbake til norsk fotball. Samtidig må vi respektere det regelverket som ligger til grunn for norsk idrett, Norsk Tipping og spillmonopolet. Dette gjør det mye lettere, sier Siem til NRK.

– Vi gjorde en juridisk betraktning av mulighetene etter en samtale med Aalesund en stund tilbake, og alle har lyst til å få det til. Han har tydeligvis lyst til å få det til, og da er jeg sikker på at vi får det til, sier Siem.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset