NRK Meny
Normal

Skal drøfte samferdselelen mellom fylkene

Ordføreren i Aure raser etter at busstilbudet mellom kommunen og Trondheim har blitt offer for store endringer og langt færre transportmuligheter til studentbyen.

Busser sto klar til hjelp

Mange avganger har blitt fjernet etter at ATB tok over rutene mellom Aure og Trondheim.

Foto: Erland Knutsen / NRK

19. august i år tok ATB over bussdriften i området. Etter overtakelsen har blant annet helgerutene blitt kuttet, bortsett fra en avgang sent søndag ettermiddag. Det gjør ordfører Ingunn Golmen (Sp) kraftig provosert.

Ingunn Golmen

Ingunn Golmen er raser mot ATB.

Foto: SP

– Det gjør det mye vanskeligere i hverdagen. Det er særlig skoleungdommer og studenter, samt pasienter på St. Olavs Hospital som i all hovedsak bruker dette tilbudet, og det har vært godt brukt.

Dårlig tilgjengelighet

Tidligere hadde innbyggerne i kommunen, deriblant mange unge som studerer i Trondheim, muligheten til å benytte seg av gjennomgående ruter på strekningen fra Tømmevåg, til Trondheim og videre til Skjørdalen, og tilbake igjen. Nå går bussene fra og stopper i Aure sentrum.

– Nå når det er redusert og gjort vanskelig tilgjengelig, er det klart det gir et dårligere tilbud for brukerne våre, sier Golmen.

Det har kommet mange tilbakemeldinger fra fortvilte innbyggere som har fått en svært vanskelig hverdag etter endringene.

Kjører uten passasjerer

Blant det som irriterer mest er at avgangen 17:10 på fredager til Trondheim er tatt bort. Det går heller ikke buss fra Trondheim søndag ettermiddag til Aure.

Men det aller verste er ifølge nvnytt.no at bussen som kommer til Aure på fredag returnerer til Trondheim med sjåfør og alt, men uten at folk får være med.

Skal drøfte endringer

Når ATB planla rutene i vår sendte kommunen inn innspill for å bedre situasjonen.

– Vi nådde ikke fram, og det er vi ikke særlig glad for, sier Golmen.

Problematikken har senere blitt påpekt i en uttalelse fra Aure formannskap, og buss-selskapet skal nå være villig til å høre hvordan situasjonen oppleves fra kommunen sin side.

Rådgiver i Møre og Romsdal fylke, Rolf Stavik, bekrefter at samferdselsavdelinga i Møre skal ha møte med Sør-Trøndelag for å få til bedre bussruter mellom fylka.