Astrid Eidsvik gleder seg til å bli rådmann

Rådmannsstillingen i Ålesund er kanskje den mest spennende i regionen for tida, mener Astrid Eidsvik. Hun tar trolig over rådmannskontoret i Sunnmørsbyen.

Astrid Eidsvik

Avgått direktør i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, gleder seg til at hun trolig har ny,utfordrende jobb i vente fra februar.

Foto: Remi Sagen / NRK

– En særdeles spennende lederoppgave som gjorde at jeg søkte jobben, sier den avgåtte direktøren i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik.

Hun gikk av som toppdirektør i helseforetaket 4. desember etter sterkt press i striden om hvor det nye sjukehuset for Nordmøre og Romsdal skulle plasseres.

Les også: Astrid Eidsvik blir trolig ny rådmann i Ålesund

Mange viktige utfordringer

Kommuneøkonomien i Ålesund er så dårlig, at kommunen er inn på Robek-lista. Eidsvik vedgår at nettopp økonomien er en stor utfordring.

– Men der er også mange andre typer interessante utfordringer. Kommunereformen og sammenslåingene som så vidt er i gang, og veldig mange, sier hun.

– Blir den nye jobben i Ålesund kommune like tøff som den du hadde?

– Det er vanskelig å si, men rådmannsjobben er en krevende lederstilling, svarer hun, og legger til at med bakgrunn som direktør i Helse Møre og Romsdal vet hun godt hva en krevende lederstilling innebærer.

(Saken fortsetter under radiointervjuet)

Hør intervjuet med Astrid Eidsvik i NRK Møre og Romsdal sin ettermiddagssending på radio. Intervjuer Leiv-Erik Bondevik.

Hør intervjuet med Astrid Eidsvik i NRK Møre og Romsdal sin ettermiddagssending på radio. Intervjuer Leiv-Erik Bondevik.

Tok kontakt

Eidsvik bekrefter at Ålesund kommune tok kontakt med henne i håp om å få henne til å ta på seg den nye, krevende rollen som rådmann. De utvidet søknadsfristen for rådmannsstillingen for at hun skulle få tenke seg om.

– Jeg hadde altså lyst til å søke stillingen, slår hun fast.

Astrid Eidsvik satt som helseforetaks-direktør i over 20 år, og er den direktøren i landet som har hatt en slik stilling lengst.

– Det blir en stor omstilling å gå fra lederstilling i helsevesenet til å være rådmann?

– Både ja og nei. Når man har vært leder i en stor organisasjon blir lederoppgavene mye lik. Men samtidig skal jeg inn skal i nye fagområder som jeg ikke er godt kjent med. Så sånn sett blir dette en annen type lederstilling, som blir spennende.

Politisk teft

Astrid Eidsvik mener selv hun har politisk teft, og at samarbeidet med kommunepolitikerne vil gå greit.

– Jeg har jo vært vant til å jobbe opp mot politikere i mange, mange år, så det tror jeg skal gå bra.

Eidsvik sier at hun trenger litt tid for å bli ferdig med sin gamle jobb, og har fått gehør for det. Dermed er det fortsatt usikkert når hun tidligst kan tiltre som ny rådmann i Ålesund.