Astrid Eidsvik blir trolig ny rådmann i Ålesund

Den tidligere helsedirektøren i Møre og Romsdal blir foreslått som ny rådmann i Ålesund. Eidsvik gikk av som direktør i Helse Møre og Romsdal tidlig i desember.

Astrid Eidsvik

Astrid Eidsvik vert truleg ny rådmann i Ålesund kommune.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Leder i rekrutteringsutvalet for ny rådmann er varaordfører Geir Stenseth, og han utvalget er glad for å kunne innstilleen erfaren og dyktig person som Eidsvik i denne stillinga.

Sentral rolle

Innstillingen om at Eidsvik bør bli den nye rådmannen i Ålesund, er tatt enstemmig i utvalget.

Rådmannen vil ha en sentral rolle i videreutviklingen av regionen, kommunens organisasjon, lokalsamfunnet og tjenestetilbudet til innbyggere og næringslivet. Ålesund kommune har ca. 3400 ansatte og et budsjett på nærmere tre milliarder kroner.

Endelig avgørelse

Tidligere rådmann Jarle Bjørn Hanken hadde sin siste arbeidsdag i kommunen 4. desember.

Rekrutteringsutvalget har avgitt sin innstilling, formannskapet skal behandle saken 27. januar, og endelig tilsetting skal bystyret gjøre på sitt første møte i år, som er 5. februar

Rekrutteringsutvalget har i tillegg til varaordfører Geir Stenseth fra FrP, bestått av gruppeleder i Høyre Monica Molvær, gruppeleder i Arbeiderpartiet Svein Rune Johannesen og ansatterepresentant Inger Lise Andreassen. Rekrutteringsbyrået Utviklingspartner har sammen med personalsjef Roar Reiten bistått utvalget i prosessen.