NRK Meny
Normal

Arbeidsledigheten ned i april

Litt uventet kanskje, men i april gikk arbeidsledigheten litt ned i Møre og Romsdal.

Stein Atle Veland

Fylkesdirektør Stein Atle Veland i NAV sier ledigheten skal opp selv om den gikk forsiktig tilbake i april

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Fredagens tall fra NAV viser at det ved utgangen av april i år er 4610 personer helt uten arbeid. Det er 155 færre enn for en måned siden.

Kommer til å øke

Fylkesdirektør Stein A Veland i NAV er helt sikker på at tallene vil øke utover våren og sommeren i år.

– Nå har vi en forsiktig tilbakegang, men tallene viser tydeligere nå at vi er over landsgjennomsnittet og med de varslede oppsigelsene vi kjenner til, kommer ledigheten til å stige det neste halve året, sier Veland.

Dobbelt så mange menn som kvinner

Det er 3086 ledige menn og 1524 ledige kvinner i Møre og Romsdal i dag. Selv om det er en nedgang siden mars er det en sterk økning fra samme måned i fjor. Da var det 1214 færre ledige. Det er fortsatt Kristiansund som har den største prosentvise arbeidsledigheten med 5,5 prosent av arbeidsstokken. Kommunen har 708 ledige. Herøy som har fått mange nye ledige etter krisen i offshorenæringen, har en ledighet på 5,2 prosent, Hareid har 5,4 prosent.

Lysere i 2017

NAV-kontoret i Kristiansund

Det FINNES ledige jobber,men kanskje du må lete i Oppland og Sogn og Fjordane

Foto: Eirik Haukenes / NRK

NAV-direktøren ser ikke for seg at det snur ned før neste år. Men han legger til at det finnes ledige jobber i Møre og Romsdal og at folk er flinke til å være aktive i søkningen etter nye jobber når de har mistet arbeidet.

– Dessuten har nabofylkene våre, Oppland og Sogn og Fjordane lav ledighet og ledige stillinger, så noen må kanskje regne med litt lenger arbeidsvei enn de er vant med, men da kan de også få seg nytt fast arbeid, sier Stein A Veland.

Les også: – Arbeidsløysa vil stige i 2016