NRK Meny
Normal

Avhør til over midnatt for siktet i drapssaken i Ålesund

Mannen som er arrestert og siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth satt i avhør og møte med advokaten sin til over midnatt. Forsvareren ville ikke kommentere siktelsen.

Politiet vokter området

Politiet voktet området der pågripelsen skjedde i flere timer etter pågripelsen. Avhørene varte i tre og en halv time.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Reidar Andresen

Reidar Andresen er den siktede mannens forsvarer.

Foto: Terje Reite / NRK

Den 24 år gamle mannen ble arrestert ved 17.25-tiden i ytre bydel i Ålesund. Arrestasjonen forløp, ifølge politiet, udramatisk. Avhørene av mannen startet ved 21.30-tiden og varte til om lag 01.00. Da hadde mannen også gjennomført de første samtalene med sin advokat.

– Jeg har i kveld hatt en første samtale med klienten, herunder gjennomgått siktelsen og alvoret i det han er siktet for, skriver siktedes advokat Reidar Andresen i en SMS til NRK.no natt til torsdag.

– Vil ikke kommentere

Det var DNA-spor som sammenfalt med opplysninger i det sentrale DNA-registeret som førte frem til arrestasjonen og siktelsen av mannen. Mannen er tidligere domfelt, og har i forbindelse med dette avgitt DNA-prøve der resultatene ligger lagret i registeret.

I samråd med klienten ønsker jeg ikke å kommentere saken i kveld, skriver forsvarer Reidar Andresen videre.

Reidar Andresen

Her går forsvarer Reidar Andresen inn for å bistå sin klient under avhørene.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Også siktet for ransforsøk

Han opplyser at han skal fortsette samtalene med klienten sin i morgen, og vil i disse samtalene avklare om han kan gi noen kommentarer til pressen.

Det er så langt ikke satt noe tidspunkt for fengslingsmøte, ifølge forsvarer Reidar Andresen. Mannen er også sikta for forsøk på væpnet ran av kiosken «Pluto» på Nørve i Ålesund.

Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet etter en joggetur onsdag 28. august. Etter en omfattende leteaksjon ble hun funnet død lørdagen etter. Politiet kunne straks slå fast at man sto overfor en kriminell handling.