Hopp til innhold

Siktet for forsettlig drap

Mannen som politiet pågrep 17:25 i ettermiddag er nå siktet for forsettlig drap.

Politiet vokter området

Politiet har avsperret et hus i nærheten av der pågripelsen skjedde.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Den siktede mannen knyttes til et belastet miljø i Ålesund. Mannen er domfelt flere ganger tidligere. I januar i år ble han dømt for vold mot en politimann. I oktober i fjor ble han dømt for et lignende forhold.

Han er norsk statsborger og bosatt i Ålesund.

Også siktet for kioskran

Politiet bekrefter at mannen nå også blir siktet for et ran av kiosken Pluto like før Anja Weløy Aarseth forsvant. Politiet opplyser at de så større sammenheng mellom drapet og kioskranet da overvåkingsbildene viste det som kunne være bilen som Aarseth brukte en god stund tidligere enn man trodde hun la ut på tur.

Kiosken ligger ikke langt unna der man har trodd at hun startet joggeturen på byfjellet Aksla.

Politiet sier også at de har fått vitneopplysninger knyttet til ranet som stemmer overens med utseendet til gjerningspersonen.

Ble pågrepet etter funn

Politiet ble i ettermiddag informert om at det var gjort funn. Skovly bekreftet til NRK onsdag kveld at det var DNA-treff som ledet til pågripelsen. Siktedes DNA var lagret i politiets register. Politiet skal ha lett etter siktede i over en time før han ble pågrepet.

Mannen ble pågrepet i ytre bydel av Ålesund onsdag ettermiddag. Ifølge naboer NRK har snakket med, ble han pågrepet utenfor boligfeltet. Han skal ikke ha adresse på stedet, opplyser en nabo til NRK.

– Pågripelsen gikk rolig for seg, sier politiadvokat Yngve Skovly under en pressekonferanse I Ålesund onsdag kveld.

Politiet vil ikke opplyse i kveld om de har gjort funn av noe våpen.

Fått oppnevnt forsvarer

Reidar Andresen har blitt oppnevnt som forsvarer, etter eget ønske fra den siktede. Han kom til politihuset i Ålesund for to timer siden..

•Trykk HER for å lese alt om saken

Enorm lettelse

Oddbjørn Solheim i Ålesund-politiet sier de har vært i kontakt med de pårørende, og opplyser at de føler en enorm lettelse.

Han forteller videre at pågripelsen kommer som følge av godt politiarbeid, og siktede vil bli tatt inn til avhør i kveld, sier Solheim.

– Vi retter en stor takk til Kripos og folkehelseinstituttet for det gode samarbeidet.