NRK Meny

Siktede trykte «liker» på minneside for drapsofferet

Den 23 år gamle mannen fra Ålesund, som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth, trykte «liker» på den drepte kvinnens minneside.

Pågripelse

Her er politiet i ferd med å organisere sperringer ved huset der mannen som er siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth ble pågrepet.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Politiet i Ålesund pågrep klokken 17.25 onsdag ettermiddag en mann, siktet for drapet på Anja Weløy Aarsth (21). Mannen er vokst opp i Ålesund, og har bodd deler av sitt liv i Romsdal.

Den formelle siktelsen er tatt ut etter paragraf 233 i straffeloven for forsettlig drap. Mannen er i tillegg siktet for grovt ran etter paragraf 268 i straffeloven.

Politiet ønsker å avhøre den siktede onsdag kveld. Forsvarer Reidar Andresen har ankommet Tinghuset i Ålesund.

Da det ble klart at Anja Weløy Aarseth var funnet død, ble det opprettet en minneside for kvinnen på Facebook. Kort tid etter drapet har den siktede trykket liker på denne minnesiden. Dette fremgår av mannens egen Facebook-profil.

Fant seg ikke til rette

NRK har vært i kontakt med en rekke personer i kretsen rundt den 23 år gamle mannen. Alle beskriver en ung mann som er både impulsiv og som ikke har funnet seg til rette i skole- og arbeidsliv.

Gravemaskinfører og fisker

Mannen har prøvd seg både som gravemaskinfører og som fisker, uten at engasjementene har vart særlig lenge.

NRK sine kilder forteller også om flere hendelser i familien. Familien har vært rammet av flere ulykker.

Havnet i DNA-registeret

Mannen er domfelt tidligere. Dette er bakgrunnen for at han er registrert i det sentrale DNA-registeret. I januar ble han dømt for vold mot en politimann. Tidligere er han dømt for et lignende forhold og for trusler.

Anja Weløy Aarseth ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem fra en joggetur onsdag 28. august. Tre dager senere, etter en omfattende leteaksjon, ble hun funnet på byfjellet Aksla i Ålesund.

Pågrepet uten dramatikk

Ganske nøyaktig en uke etter at hun ble drept, gikk politiet til pågripelse av mannen som nå er siktet for drapet. Han ble pågrepet på bakgrunn av at DNA-funn på kroppen til avdøde matchet med mannens DNA-profil i registeret.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.