Ålesundsmann funnet død i Kenya

ÅLESUND/NAIROBI (NRK): Dødsårsaken til den 25 år gamle mannen fra Ålesund som ble funnet død i Kenya søndag, er fortsatt ikke fastslått. En obduksjonsrapport kan være klar i løpet av få dager.

Laster kart, vennligst vent...

25-åringen ble funnet død i huset til en kenyansk venn i hovedstaden Nairobi søndag morgen, bare timer før han skulle returnere til Norge.

Ifølge kenyanske medier fant vennen nordmannen død på sofaen, og han tok selv med liket til en politistasjon i nærheten.

NRKs Afrika-korrespondent, Christine Præsttun, er på plass i Kenya.

– Jeg har snakket med sjefsetterforskeren og ifølge han kan en obduksjonsrapport være klar i løpet av noen dager, sier hun.

Mistenkelig dødsfall

Den kenyanske vennen, som skal ha kjent nordmannen i to år, er pågrepet sammen med fire andre, den ene av dem en kvinne.

–​ Vi kan bekrefte at en norsk borger er funnet død i Kenya. De pårørende er blitt varslet og har fått tilbud om konsulær bistand fra Norges ambassade i Kenya, sier Astrid Sehl, pressevakt i Utenriksdepartementet, til NRK.

Det er ikke kjent om politiet har konkludert med at nordmannen ble drept, men mandag ble det opplyst at dødsfallet ble etterforsket som mistenkelig.

Kenyansk kjæreste

25-åringen la i mars i år ut en profil på internett der han fortalte at han var i ferd med å åpne en bar i Mombasa i Kenya.

Mannen fortalte også at han var kjæreste med en kenyansk kvinne, men det er ikke kjent om hun er blant de pågrepne. Det er heller ikke kjent om det er tatt ut siktelse mot de fem som er pågrepet i saken.

Ifølge profilen han la ut, var Ålesund-mannen bereist og hadde tidligere bodd i Paraguay.