Hopp til innhold

«Urørt-søsknene» Raabe spiller sammen offentlig for første gang

De er søsken, og alle er anbefalt av NRK Urørt. De har hver sine musikkprosjekter. Og nå spiller de sammen for første gang.

Raabe

Dette er søsknene Raabe fra Ålesund. Tellef, Johanne og Sigrid. Nå samarbeider de om et felles konsertprosjekt.

Foto: Terje Reite / NRK

De musikalske søsknene heter Tellef, Johanne og Sigrid. De har vokst opp i Ålesund. Nå dyrker de sine musikalske interesser i hver sin europeiske by.

Lengst borte hjemmefra er Johanne. Hun har studert opera og jazz i Italia. Nå studerer hun i Madrid. Der har det blitt mer og mer house og electronica.

Jeg har bodd borte fra Ålesund de siste fire årene. Det er vel derfor at ikke så mange fra byen har hørt meg, sier hun.

Og med bakgrunn i opera og jazz, er det ny, elektronisk musikk hun satser på når hun har fri fra studiene.

Søsknene Raabe satser på hver sine karrierer. Men nå opptrer de sammen for første gang.

Tellef bor i Bergen. Han presiserer at han ER student ved universitetet, men medgir at musikken tar omtrent like mye tid. Nå jobber han med debutplaten sin.

Jeg har med meg 5 andre musikere og har etablert Tellef Raabe band. Det er et soloprosjekt. Platen kommer i 2015, men jeg forsikrer alle at det skal komme ny musikk fra meg også i 2014, sier han til NRK.

Sigrid er 17 og bor fortsatt i Ålesund. Hun går på videregående skole i Fagerlia. Hun går på internasjonal linje, men også for henne er det musikken som dominerer stadig mer.

Det kom nesten som et sjokk da jeg ble «Ukas Urørt» i mai. Og det var skikkelig kult, sier hun.

Dermed fulgte hun opp sin brors Urørt-suksess fra september. Da ble han «Ukas Urørt». Også søster Johanne har suksess på Urørt, og er blitt anbefalt av dette NRK.no-nettstedet.

Artist og låtskriver Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund, har denne veka fått mange positive tilbakemeldingar etter at NRK P3 valde ho som Ukas Urørt. P3-programmet gir ukjende artistar sjansen til å nå ut til eit større publikum. Mange musikarar har starta karrieren som Urørt-artist.

Som søsken har de tre spilt mye sammen i private sammenhenger. Men utad har de stort sett spilt hver for seg, frem til nå.

Nå samarbeider jeg og søstera Johanne stadig mer. Og så samarbeider vi alle tre om konserten på Ocean Sound Recording, forteller Sigrid Raabe. Så håper vi at vi også skal få til en konsert i Ålesund senere en gang, legger de til.

Før den første felles konserten er alle tre søsknene spent. De skal samarbeide om konsertopplevelse for første gang, og det skal være en akustisk intimkonsert.

– Dette er den første konserten vi gjør sammen. Og det skal bli gøy å presentere mine rocka låter i akustisk setting, sier Tellef Raabe.

Det er altså tre søsken fra Ålesund som nå presenterer seg som musikere. De sier de samarbeider godt, og at det faktisk ikke kan kalles krangling når de er uenige om det musikalske uttrykket.

– Krangling? Jo da, kanskje. Men for å være søsken er vi veldig gode venner, sier Sigrid.

– Men det blir litt sånn at alle har sterke meninger om hvordan låtene skal bli, men krangling blir det ikke, legger Tellef og Johanne Raabe til.

Torsdag var alle tre søsknene i NRKs radiostudio. Her kan du høre hvordan det låt da tre blad Raabe fremførte «Two Fish»:

Søsknene Tellef, Johanne og Sigrid sang "Two fish" under NRK Møre og Romsdals ettermiddagssending.