NRK Meny
Normal

– Vi må opp på maksnivå i kveld

Kristiansund-trener Christian Michelsen mener laget hans må vise seg fra sin beste side skal de ta poeng mot Brann mandag kveld.

Christian Michelsen

GÅR FOR SEIER: KBK-trener Christian Michelsen håper på seier og tre poeng mot Brann mandag kveld.

Foto: Roar Halten / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Mandag kveld møter Kristiansund Ballklubb Brann i Bergen. Bergenserne er tradisjonelt sett et av landets største lag, men er for første gang på lenge nede på nest øverste nivå. KBK-trener Christian Michelsen ser frem til å besøke Brann Stadion.

– Forskjellene i forutsetningene til Kristiansund og Brann er store, men det er heller ikke tilfeldig at Brann er i 1. divisjon sammen med oss. For vår del blir det en stor opplevelse å spille på en så kjent stadion, med god stemning på tribunen, mot et godt lag. Vi må opp på maksnivå skal vi ha en sjanse i kveld, mener han.

Kveldens kamp er den siste før 1. divisjon tar en tre uker lang ferie. Neste runde går 26. juli, hvor KBK møter Hødd til fylkesoppgjør.

Vil utnytte bortebaneformen

Kristiansund har prestert bedre på bortebane enn hjemme denne sesongen, og 13 av 21 poeng er tatt andre steder enn i Kristiansund. Det håper Michelsen å dra nytte av i Bergen.

– Vi har prestert veldig godt på utebane i år, og jeg håper den gode trenden fortsetter mot Brann, sier han.

Michelsen forventer et offensivt Brann-lag som går for tre poeng, men forteller at KBK har lignende ambisjoner.

– 1. divisjon er en veldig jevn liga, og alt man får med seg av poeng blir utslagsgivende til slutt. Vi har en ambisjon om å plukke med oss poeng uansett hvor vi spiller, og vi skal prege matchbildet og resultatet i størst mulig grad, sier treneren.

Slitne spillere

Michelsen forteller at førsteprioriteten til laget er å ta tre poeng mandag kveld, men at det er mange slitne bein som lengter etter en ferie nå.

– Det har vært mye spilletid både i serien og i cupen, og mange av spillerne er slitne både fysisk og psykisk. Det blir godt med noen dager der man kan klarne hodet og finne litt overskudd, sier han.

Men det blir ikke bare beina på bordet og avslapning i løpet av kampoppholdet i ligaen for spillerne.

– Fotball er på mange måter en helårsidrett. Vi skal trene litt selv om det er ferie. Den første uka skal brukes til egentrening, der noen har behov for å slappe av litt, mens andre må trene for å ta igjen noen av de andre, forteller Michelsen.

Laster innhold, vennligst vent..