– Vi forventer å bli tatt på alvor

Merete Løvoll Rønneberg forventer at søknaden til fylkesmannen om grensejustering får en seriøs søknadsbehandling.

Eidsdal

EIDSDAL: Inbyggerinitiativet i bygdene Eidsdal og Norddal har sendt inn søknad til fylkesmannen om å få gå inn i Stranda kommune. De forventer nå at søknaden blir tatt seriøst og får en skikkelig behandling.

Foto: Merete Løvoll Rønneberg

– Det har blitt sagt hele tiden at innbyggerne skal høres i dette tilfellet her og her er signala som er gitt ganske klart, sier Merete Løvoll Rønneberg som er leder for innbyggerinitiativet i bygdene Norddal og Eidsdal.

Norddal og Eidsdal har sendt inn søknad til fylkesmannen om å få melde seg ut av Norddal kommune og inn i Stranda kommune.

I en folkeavstemming utført av arbeidsgruppa stemte 80 prosent for å søke om grensejustering, dersom Stranda og Norddal ble stående alene.

– Om fylkesmannen ikke ser noe grunn til å gjøre noe med grensene, så ønsker vi oss en skikkelig forklaring, sier Rønneberg.

Tre folkeavstemninger

– Jeg har sagt ganske tydelig i vår søknad at det aller beste hadde vært om hele Norddal og Stranda slo seg sammen, men det ligger ikke innenfor vårt mandat til å utrede det, forteller Rønneberg.

Merete Løvoll Rønneberg

LEDER: Merete Løvoll Rønneberg som er leder for innbyggerinitiativet i bygdene Norddal og Eidsdal, har sammen med andre jobbet lenge med en utredning for hva som er best for bygdene Norddal og Eidsdal.

Foto: Silje Bjerknes / Nrk

Bak søknaden ligger et omfattende arbeid, med blant annet flere folkeavstemninger.

– Vi har kjørt tre folkeavstemninger i løpet av denne prosessen. Vi har kjørt vår egen utredning. Arbeidsgruppa har jobbe med ei som har forskerbakgrunn som har gjort en god del jobb sammen med oss andre.

Grunnen for at bygdene vil inn i Stranda kommune er mange.

– Vi så at det er ligger fordeler der med å gå sammen, både når det gjaldt næringsutvikling, kommunale tjenester og også i forhold til demokrati.

Mange i Norddal kommune ønsket å holde sammen, noe som også Rønneberg gjerne skulle ønsket.

– Det er jo egentlig mitt primære standpunkt selv, men jeg synes det blir for smått i Norddal.