NRK Meny

– Dette er stort for Shell

– Det er et uhyre omfattende arbeid som er gjort på gassanlegget. Dette er stort for Shell, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland, om gjenåpningen av gassanlegget i Aukra.

Nyhamna bygges ut

GJENÅPNET: Gassanlegget i Nyhamna har gjenåpnet etter å ha vært stengt for utbygging siden 19. mai. Anlegget skal nå kunne ta imot gass fra Aasta Hansteen-feltet.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Etter ei lengre nedstenging av Nyhamna i Aukra fra 19. mai i år, strømmer nå gassen for fullt gjennom anlegget. Anlegget har vært igjennom en formidabel utbygging som skal gjøre Nyhamna til et gassknutepunkt med kapasitet til mer gass fra nye felt som Aasta Hansteen-feltet utenfor Bodø.

Rekordlang rørlegging

Alfred Øijord

Rekord: – Det er første gang et så stort rør er blitt installert på så store dyp, sier prosjektleder i Polarled, Alfred Øijord.

Foto: Roar Strøm / NRK

Polarled har stått for den rekordlange rørleggingen mellom Nyhamna og Bodø. En strekningen på 480 kilometer.

– Det er første gang et så stort rør er blitt installert på så store dyp, sier prosjektleder i Polarled, Alfred Øijord.

– Et kjempeprosjekt

– Det er et uhyre omfattende arbeid som er gjort på gassanlegget. En stor mengde utstyr er bygd inn i det eksisterende anlegget, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland.

Jan Soppeland

Stort: – Dette er stort for Shell og for Nyhamna, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland.

Foto: Sondre Dalaker / NRK

– Dette er et kjempeprosjekt. 650 mann er nå inne. De kommende månedene vil vi ha 1000 mann på plass. Dette er stort for Shell og for Nyhamna, sier Soppeland.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.