NRK Meny
Normal

– Dette er stort for Shell

– Det er et uhyre omfattende arbeid som er gjort på gassanlegget. Dette er stort for Shell, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland, om gjenåpningen av gassanlegget i Aukra.

Nyhamna bygges ut

GJENÅPNET: Gassanlegget i Nyhamna har gjenåpnet etter å ha vært stengt for utbygging siden 19. mai. Anlegget skal nå kunne ta imot gass fra Aasta Hansteen-feltet.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Etter ei lengre nedstenging av Nyhamna i Aukra fra 19. mai i år, strømmer nå gassen for fullt gjennom anlegget. Anlegget har vært igjennom en formidabel utbygging som skal gjøre Nyhamna til et gassknutepunkt med kapasitet til mer gass fra nye felt som Aasta Hansteen-feltet utenfor Bodø.

Rekordlang rørlegging

Alfred Øijord

Rekord: – Det er første gang et så stort rør er blitt installert på så store dyp, sier prosjektleder i Polarled, Alfred Øijord.

Foto: Roar Strøm / NRK

Polarled har stått for den rekordlange rørleggingen mellom Nyhamna og Bodø. En strekningen på 480 kilometer.

– Det er første gang et så stort rør er blitt installert på så store dyp, sier prosjektleder i Polarled, Alfred Øijord.

– Et kjempeprosjekt

– Det er et uhyre omfattende arbeid som er gjort på gassanlegget. En stor mengde utstyr er bygd inn i det eksisterende anlegget, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland.

Jan Soppeland

Stort: – Dette er stort for Shell og for Nyhamna, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Shell, Jan Soppeland.

Foto: Sondre Dalaker / NRK

– Dette er et kjempeprosjekt. 650 mann er nå inne. De kommende månedene vil vi ha 1000 mann på plass. Dette er stort for Shell og for Nyhamna, sier Soppeland.