NRK Meny
Normal

- Vi skal slåss for tre mandat

Høgre skal kjempe for å få tre mandat i Møre og Romsdal ved stortingsvalget neste høst.

Svein Helge Hanken og Erna Solberg
Foto: Trond Vestre / NRK

Det sier Høgre-leder Erna Solberg som var i Ålesund fredag og lørdag i forbindelse med 125 års jubileet til Ålesund Høyre.

Den økonomiske situasjonen som er skapt som følge av finanskrisen, gir Høgre svært gode kort på hånda i den politiske debatten inn mot valget, mener Solberg.

- Jeg tror sjansene er veldig gode. I Møre og Romsdal er jeg sikker på at vi får to mandat, men vi skal kjempe om et tredje. Jeg mener at vi skal ha ambisjonar inn mot dette valget, sier Erna Solberg.

Men skal Høyre vinne et andremandat i Møre og Romsdal må partiet trolig ha en oppslutning opp mot 16-17 prosent. Med tre mandat må partiet svinge seg opp til nærmere 26-27 prosent. I dag er Høyre langt unna et slikt nivå.

Finanskrisen

Men en offensiv Erna Solberg tror mye kan skje frem mot valget neste høst. Finanskrisen har endret forutsetningene for den politiske debatten. Festen er over. Det er tid for mer ansvarlighet.

- Jeg skulle gjernet ønske at festen hadde vart lenger, men jeg er glad for at vi nå får ansvarlighet og langsiktighet inn. Og jeg tror mange vil etterspørre de løsningene som Høyre sitter med, sier Erna Solberg.

Erna Solberg var i Ålesund i forbindelse med 125 års jubileet til Ålesund Høyre i helga. Lørdag var hun på stand sammen med ungdomspolitikerne i partiet.

Drahjelp

Svein Helge Hanken fra Ålesund blir Høyre sin tredjekandidat i Møre og Romsdal ved valget neste år. Kampen om ålesundsvelgerne kan bli avgjørende. Da blir drahjelpen fra partilederen viktig.

- Det er veldig kjekt å få partilederen på besøk. Det viser at Ålesund blir satset på. Jeg tror vi vil få mye drahjelp under valgkampen, sier Svein Helge Hanken.

- Har du tro på tre mandat?

- Jeg er tredjekandidaten så jeg må jo tro på det. Jeg er sikker på at vi får to, men vi skal kjempe om et tredje, Sier Hanken.