- Prisen er en stor heder for oss

NCE Maritime på Møre vant prestisjefylt europeisk næringslivspris i København. Det er første gang en norsk klynge vinner denne prestisjefylte prisen.

NCE Maritime

Leder i NCE Maritime Erik Dalen mottar prisen og en sjekk på 10000 Euro fra jurylederen til NGP Cluster Excellence Award.

Foto: NCE Maritime

I går vant Norwegian Center of Expertise på Møre den prestisjefylte europeiske næringslivsprisen NGP Cluster Excellence Award 2011.

Prisen ble delt ut under årets NGP Cluster Excellence konferanse i København. 200 maritime klynger fra 27 land var samlet på konferansen.

En viktig pris

Prisen betyr mye for den maritime klyngen på Møre sier Antonia Guigova som er forumsleder for omdømme og Internasjonalisering i NCE.

- Prisen er en stor heder for oss fordi den belønner gode metoder for å forvalte klynger. Den viser at vi er en tungvekter innen klynge- arbeid og samarbeid, sier Guigova.

Sterk konkurranse

Norwegian Centres of Expertise er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, SIVA og Forskningsrådet. Klynge består av bedrifter, forskningsinstitusjoner og offentlige etater som samarbeider om markedstiltak, forskning og innovasjon.

Over 70 maritime klynger fra Skandinavia, Tyskland og Polen var med å konkurrere om prisen, men bare syv klynger fra ulike industrier og land gikk til semifinalen.

NCE Maritime klyngen på Møre var den eneste semifinalisten fra Norge, og stakk av med prisen tilslutt.