- Stort å synge Løvlands sang

Maria Arredondo MGP-debuterer med en ballade skrevet av Rolf Løvland. Hun møter tøff konkurranse fra seks andre utfordrere på scenen i Bodø.

Artistene som opptrer i Bodø, MGP 2010
Foto: Fredrik Arff/ NRK/ Dinamo

Les: Alt om Bodøartistene

Forrige uke kunne vi avsløre hvem som skal delta i den første delfinalen i Ørland den 8. januar. Les: Her er Ørland-artistene

I dag er det navnene på artistene som skal opptre i Bodø den 16. januar som avsløres. De syv deltakerne skal kjempe om en plass i finalen i Oslo Spektrum den 6. februar og muligheten til å representere Norge når Eurovision Song Contest braker løs på Telenor Arena den 29.mai.

Disse synger i Bodø:


Låt nr 1: Venke Knutson - Jealous Cause I Love You

Låt nr 2: Skanksters - Life is Here Today

Låt nr 3: Tomine Harket - Be Good To Me

Låt nr 4: Hanne Haugsand - Don't Stop

Låt nr 5: Maria Arredondo - The Touch

Låt nr 6: Heine Totland - The Best of Me is You

Låt nr 7: Alexander Stenerud - Give It To Me

Det har ikke manglet på spekulasjoner omkring hvem som skal framføre Rolf Løvlands bidrag i årets Melodi Grand Prix. Den æren tilfaller Maria Arredondo (24), som gleder seg til å være med i MGP for aller første gang.

- Å få være med i MGP er kjempestort! Rolf Løvland er en av mine store helter og har vært et musikalsk forbilde for meg i mange år, så det er kjempestort å få lov til å synge en sang han har laget, sier Maria til nrk.no.

Maria Arredondo

Maria Arredondo gleder seg til å synge en ballade skrevet av Rolf Løvland.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Men det er ikke gullplassering som kommer til å være Marias indre rettesnor når hun står på scenen i Bodø. Vennesla-jenta er mest opptatt av å gjøre en best mulig opptreden.

- Konkurransen står ikke i fokus for min del. I en slik konkurransesetting får man et raskt og ærlig svar fra publikum, og det kan jo både være fint og litt skremmende. Men jeg prøver å ikke tenke så mye på dette. Jeg er mest opptatt av at jeg endelig skal få vise sangen til folk for første gang, forklarer Maria.

Mariann Thomassen: - Jeg skal nyte showet!

Spekulasjonene har også florert omkring hvem som skal framføre sangen som Mariann «Surferosa» Thomassen har komponert. Thomassen, som deltok i MGP 2009 med en egenkomponert låt, har valgt å bli stående i kulissene denne gangen. Hun overlater mikrofonen til eks-Charmed-medlem Hanne Haugsand (34).

- Det er kjempefint at Hanne skal gjøre dette. Jeg skal storkose meg, senke skuldrene og nyte showet. Hanne er en veldig dyktig jente, hun formidler låta på en veldig naturlig måte, med fantastiske vokalprestasjoner. Hun er proff, og vet like godt som meg hva hun holder på med, sier Mariann Thomassen.

Hanne Haugsand

Hanne Haugsand deltar i MGP for tredje gang.

Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

Hanne Haugsand har deltatt i Melodi Grand Prix to ganger tidligere. I 2000 deltok hun i konkurransen som en del av popgruppen Charmed, og vant finalen med sangen «My Heart Goes Boom». Nå gleder Haugsand seg til å framføre Thomassens låt «Don’t Stop», som handler om å avslutte et forhold.

- For meg er det spesielt at låta dukket opp på det tidspunktet den
gjorde, fordi jeg selv akkurat hadde avsluttet et syv år langt forhold. Låta handler om kjærlighetssorg og sårheten rundt et brudd. Men den handler også om å aldri miste troen på selve kjærligheten, hvilket er et utrolig motiverende og positivt budskap, forklarer Haugsand.

Vi ble med da artistene skulle spille inn tv-promo. Se bildene her!

Tomine Harket: - Avslappet forhold til konkurranseaspektet

Tomine Harket

Tomine Harket forsøker å ta Melodi Grand Prix med en aldri så liten klype salt.

Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

Melodi Grand Prix’ yngste deltaker heter Tomine Harket (16). Hun ser fram til å stå på scenen i Bodø 16. januar, men har et avslappet forhold til konkurranseaspektet.

-Det blir bare dust hvis man tar dette for seriøst. Jeg vil fokusere på å ha det gøy, sier 16-åringen fra Oslo.

Hun har allerede stått på scenen i mange år, og spilte blant annet hovedrollen i den populære musikalen «Annie» i 2004 og 2005. Sceneskrekk blir derfor neppe en problemstilling hun må forholde seg til.

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg kan nok virke ukonsentrert på prøver og sånn, men når jeg står på scenen er jeg fullt fokusert. Det å opptre er både nervepirrende og et stort kick på én og samme tid, forteller Tomine, som skal framføre en rolig sang skrevet av Tommy LaVerdi og Peter Ställmark.

Fokus på musikkglede

En annen som heller ikke er altfor opptatt av konkurranseaspektet i Melodi Grand Prix, er Heine Totland. Han bidrar med en låt han har skrevet i trespann med makkerne Hans Petter Aaserud og Arne Hovda.
Den erfarne artisten fra Bømlo i Hordaland er ikke i tvil om hva som er viktigst for ham: Å ha det moro.

Heine Totland

Heine Totland er glad for at Obama får mer oppmerksomhet enn MGP-artistene.

Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

- Jeg er med fordi jeg elsker å synge, og gleder meg til å stå på scenen og kose meg. Mitt ønske er å formidle god, trygg musikkglede og ha det gøy underveis, sier Totland, som har gjort bortimot 300 opptredener det siste året.

Kjendiseri og pressekjør har aldri vært Totlands kopp med te, og bømlingen setter derfor pris på at norsk presses hovedfokus for tiden er konsentrert om en mektig mann fra Amerika:

- Jeg må si at jeg er veldig glad for at Bodø-artistslippet sammenfaller med Obamabesøket. Da blir det mindre oppmerksomhet rettet mot oss artistene, humrer Totland.


Dette er årets låtskrivere: Her er MGP-låtskriverne

Hvem tror du går videre fra delfinalen i Bodø? Si din mening her: