Tomine Harket

Tomine Harket er bare 16 år, men har allerede stått på scenen i flere år. Nå gleder hun seg til å tre inn i manesjen som MGP-artist!

Tomine Harket
Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

- Å være med i Melodi Grand Prix er både rart, gøy og litt skremmende. Det er jo veldig mange erfarne artister blant deltakerne, sier Tomine Harket (16) om sin forestående MGP-debut.

Hun er Melodi Grand Prix' yngste deltaker, men har allerede rukket å stable på beina en imponerende artistkarriere.

Knapt fire år gammel begynte hun å synge og trå sine første dansesko, og i 2004 landet hun hovedrollen i Sentrum Scenes oppsetning av musikalen «Annie», en jobb som mer enn tusen håpefulle jenter hadde søkt på.

Disney og popgruppen Fixx

Da «Annie 2», ble satt opp på Chateau Neuf i 2005, spilte Tomine på nytt den lille foreldreløse jenta med de røde krøllene. Også denne gangen høstet hun bøttevis med lovord for sin innsats på scenen. En omfattende «Annie»-turné og en cd med sanger fra musikalen fulgte i kjølvannet av oppsettingen.

- Jeg har jo stått på scenen siden jeg var ti år, så litt erfaring har jeg jo. Likevel er jeg jo bare 16 år. Jeg er fremdeles et barn, sier Tomine, som også har en aldri så liten popstjernekarriere gående på si.

Sommeren 2008 ble hun med i popgruppen Fixx, som ble satt sammen av VG og Èlan productions. Hun har i tillegg jobbet for Disney i flere år, hovedsaklig med stemmedubbing. I fjor spilte hun og Bjørn Johan Muri inn den norske versjonen av Camp Rock-duetten «This is me», titulert «Sånn er jeg» på norsk.

Elsker låta

I Melodi Grand Prix skal Tomine framføre en låt som er skrevet av Tommy La Verdi og Peter Ställmark.

- Jeg elsker låta! Dette er første gang jeg står på scenen bare som meg, og det føles helt riktig å framføre denne sangen, sier Tomine.

Be Good to Me
Framføres av Tomine Harket
Tekst og melodi: Tommy La Verdi og Peter Ställmark

Tomine Harket

Tomine Harket har finaleposituren i orden!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK