Her er MGP-låtskriverne

Både A1-gutta, Aggie Peterson og Rolf Løvland er blant de mange profilerte låtskriverne i Melodi Grand Prix 2010.

Rolf Løvland, A1, Mira Craig
Foto: Scanpix

Mira om låten hun har skrevet: - De gråt første gang jeg spilte låta

Rybak-effekten eller ei - det mangler ikke på profilerte navn blant låtskriverne til neste års Melodi Grand Prix-finaler:

Låt: «The Touch»
Tekst og melodi: Rolf Løvland

Rolf Løvland er i MGP-sammenheng mest av alt kjent for å ha skrevet to av de tre norske vinnerbidragene i den internasjonale finalen – «La det swinge» i 1985 og «Nocturne» i 1995. Til sammen har han bidratt som låtskriver i MGP syv ganger tidligere.

Låt: «Tokyo Night»
Tekst og melodi: Aggie Peterson

Aggie Peterson er en musiker og sanger i bandet Frost, som spiller elektronisk pop. Hun har aldri tidligere deltatt i Melodi Grand Prix, men har i år skrevet sangen «Tokyo Night».

Les også: Her er årets MGP-programledere

Låt: «Don’t Want To Lose You Again»
Tekst og melodi: Ben Adams, Mark Read, Christian Ingebrigtsen, David Eriksen

David Eriksen er kjent som låtskriver og produsent tilknyttet Eccentric music, og har hatt suksess med mange norske og internasjonale artister. Christian Ingebrigtsen er artist og låtskriver har levert låtbidrag til MGP i både 2000, 2008 og 2009. Han startet sin solokarriere i 2003, og er også kjent fra gruppen A1 sammen med Ben Adams og Mark Read.

Låt: «Rewind Love»
Tekst og melodi: Julian Berntzen

Julian Berntzen er et nytt blad i MGP-sammenheng. Bergenseren fikk i 2003 Spellemannsprisen for beste nykommer, og skriver og arrangerer alle låtene sine selv. Så gjenstår det å se om det er Julian selv som skal fremføre MGP-låten «Rewind Love».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aggie Frost

Artisten Aggie Peterson har skrevet en av årets låter.

Foto: Anna Johansson / Scanpix

Låt:«Life Is Here Today»
Tekst og melodi: Arne Hovda

Arne Hovda er kjent fra i Stavanger-bandet The Getaway People, og har tidligere skrevet låten «Crying» sammen med P. K Ottestad til Melodi Grand Prix 2004. Hovda deltar med to låter i årets konkurranse, «Life is Here Today» og «The Best of Me is You».

Låt: «My Heart is Yours»
Tekst og melodi: Hanne Sørvaag og Fredrik Kempe

Hanne Sørvaag deltok i fjor med bidragene «Do it again» og «Tricky», fremført av henholdsvis Foxy og Velvet Inc. I 2006 skrev hun også vinnerlåten i den tyske finalen. Årets bidrag «My Heart is Yours» er skrevet sammen med Fredrik Kempe.

Les også: Du velger motivet på MGP-frimerket

Låt: «Don’t Stop»
Tekst og melodi: Mariann Thomassen og Lars Erik Westby

Mariann Thomassen deltok også i fjorårets MGP-delfinale sammen med bandet Surferosa. Sammen med Lars Erik Westby har hun i år skrevet låten «Don’t Stop».

Låt: «I’ll Take You High»
Tekst og melodi: Mira Craig

Mira Craig deltok for første gang i Melodi Grand Prix 2008, der hun skrev vinnerlåten «Hold On Be Strong», fremført av Maria Haukaas Storeng. Norge endte på en fin femteplass i den internasjonale finalen dette året. Som artist skriver Mira Craig alle låtene sine selv. I MGP 2010 bidrar hun med låten «I’ll Take You High».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mariann Thomassen i MGP

Mariann Thomassen bidrar med en låt i MGP også i år.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix

Låt: «Be Good to Me»
Tekst og melodi: Tommy LaVerdi og Peter Ställmark

Tommy LaVerdi har også tidligere bidratt til MGP, blant annet i 2007. LaVerdi står bak flere hits som har ligget i toppen av VG listen, blant annet Gaute Ormåsens «Chasing Rainbows». Han har skrevet låten «Be Good to Me» sammen med Peter Ställm«a»rk.

Låt: «Make My Day»
Tekst og melodi: Merethe La Verdi

Merethe La Verdi debuterer som MGP-låtskriver med låten «Make My Day». Til vanlig jobber hun som manager for flere profilerte norske artister.

Les også: Flere kan hoppe av Eurovision 2010

Låt: «Jealous Cause I Love You»
Tekst: Laila Samuelsen, Alexander Kronlund

Melodi: Laila Samuelsen, Alexander Kronlund og Lucas Hilbert
Laila Samuelsen er en norsk låtskriver og artist kjent fra jentebandet The Tuesdays. I høst ga hun ut sitt første soloalbum. Samuelsen er heller ikke ny i Grand Prix-sammenheng, og skrev blant annet låten «Sweeter Than A Kiss »sammen med Christian Ingebrigtsen i fjor. Årets bidrag «Jealous Cause I Love You» er skrevet sammen med Alexander Kronlund og Lucas Hilbert.

Låt: «European Girl»
Tekst og melodi: Håkon Njøten, Mathias Tellez og Axel Vindenes

Mattias Tellez ble kåret til «Årets Urørt» i 2008, og er en 20 år gammel musiker fra Bergen. Sammen med bergensmusikerne Håkon Njøten og Axel Vindenes har han for første gang skrevet en låt til Melodi Grand Prix, «European Girl».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gaute Ormåsen i MGP

Gaute Ormåsen har skrevet sang på norsk.

Foto: Erlend Aas / Scanpix

Låt: «Primadonna»
Tekst: Lene Alexandra Øien, Jarl Aanestad og Simon Walker
Melodi: Lene Alexandra Øien og Jarl Aanestad

Lene Alexandra Øien debuterte i MGP 2008 med låten «Sillycone Valley», og deltar i år som låtskriver med sangen «Primadonna».

Låt: «Synk eller Svøm»
Tekst og melodi: Gaute Ormåsen, Laila Samuelsen og Kim Bergseth

Gaute Ormåsen satser på godt norsk også i Melodi Grand Prix, og har skrevet låten «Synk eller svøm» i den forbindelse. Så gjenstår det å se om den tidligere Idol-deltageren også skal fremføre bidraget selv.

Låt: «Rocketfuel»
Tekst og melodi: Elisabeth Carew og Thomas Eriksen

Elisabeth Carew debuterte som popartist i 2008. Lørenskog-jenta har skrevet låten «Rocket Fuel» til årets konkurranse.

Låt: «The Best of Me is You»
Komponist/tekstforfatter: Heine Totland, Hans Petter Aaserud og Arne Hovda

Heine Totland er sanger og musikalartist, og spiller for tiden i «Mamma Mia!» på Folketeateret. Hans Petter Aaserud deltok i fjor med låten «Carrie», fremført av Sunny, mens Arne Hovda deltok som låtskriver i 2004. Sistnevnte deltar med to bidrag under årets konkurranse.

Låt: «Barracks on the Hill»
Tekst: Olaf Øwre
Melodi: Fred Endresen

Fred Endresen deltok i MGP 2009 med bandet Publiners, som kom til finalen. Sammen med tekstforfatter Olaf Øwre har han i år skrevet låten «Barracks On The Hill».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Keep of Kalessin i MGP

Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen og Robin Isaksen i metal-bandet Keep of Kalessin er blant årets bidragsytere.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Låt: «The Dragontower»
Komponist: Arnt Obsidian Grønbech
Tekst: Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen og Robin Isaksen

Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen og Robin Isaksen er låtskrivere og produsenter tilknyttet Morningstar Studio i Trondheim. De har produsert musikk for mange lokale band, diverse reklamefilmer og noe filmmusikk, og har høstet både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for sine produksjoner.

Låt: «Give it to Me»
Tekst og melodi: Alexander Stenerud

Alexander Stenerud har deltatt som artist i MGP to ganger tidligere, senest i fjor, da han endte på tredje plass i den norske finalen. Som låtskriver deltar han i år med sangen «Give it to Me».

Låt: «Yes Man»
Tekst og melodi: Simone Larsen, Simen Eriksrud og Bjørn Johan Muri
Simone Larsen fra D’Sound deltok også i fjor som låtskriver i MGP. I år gjør hun det sammen med Simen Eriksrud og Bjørn Johan Muri, med låten «Yes Man».

Låt:«Million Dollar Baby»
Komponist/tekstforfatter: Robin Nordahl, Frode Andersen og Gerard James Borg

Robin Nordahl har blant annet deltatt som låtskriver i MGP 2008 og 2009. Gerard James Borg kan muligens sies å være Melodi Grand Prix-låtskriver nummer 1. Låtskriveren fra Malta har skrevet over 30 sanger til MGP-deltagere over hele Europa, og har her bidratt til låten «Million Dollar Baby».

Les: - De gråt første gang jeg spilte låta