Skanksters

Stavangerbandet Skanksters kaster seg på MGP-karusellen med en spretten og glad skalåt!

Skanksters
Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

Ska skal ikke... være med i Melodi Grand Prix? Det er duket for kjappe skarytmer og masse tempo når Skanksters inntar MGP-manesjen i Bodø, og vokalist Tom Brekke er like overrasket som noen:

- Jeg hadde aldri trodd at vi skulle være med i Melodi Grand Prix, vi lager jo ikke akkurat typisk MGP-musikk. Men etter at Keep of Kalessin annonserte at de skal delta, tror jeg ikke det er så mye som kan sjokkere lenger, ler Brekke.

Inspirert av 70-tallet

Skanksters ble dannet i Stavanger i 1992 og består av Tom Brekke på vokal, Hans Morten Eckhoff på trombone, Karen Haugsgjerd Reme-Stigel på saksofon, Gunnar Dybvig på gitar, Knut Fjellvang på tangenter, Ingvard Mjelde Olsen på bass og Frode Gundersen på trommer.

Det mannssterke bandet har utviklet sin egen genre innen skamusikken, med vekt på fete blåsere, hurtig driv, gode låter og massevis av energi. Bandet er inspirert av britiske skaband fra slutten av 70-tallet (Madness, The Specials) og henter i tillegg inspirasjon fra pønkeband som var aktive i samme periode.

Energifylte show

Siden unnfangelsen i '92 har Skanksters turnert land og strand rundt med sine energifylte show. Bandet debuterte med en EP-en Skanksters i 1995, og slapp albumet Shaven, Not Stirred... i 2000. Etter noen stille år slapp de en ny EP i 2004.

Nå MGP-debuterer bandet med låten «Life Is Here Today», som er skrevet av Arne Hovda. Han har vært med å skrive Heine Totlands bidrag, «The Best of Me is You».

- «Life is Here Today» er en spretten og glad skalåt i beste Skanksters-stil, forsikrer Tom Brekke.

Life Is Here Today
Framføres av Skanksters
Tekst og melodi: Arne Hovda

Skanksters

Hoppende glade for å være med i Melodi Grand Prix!

Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK