Maria Arredondo

Maria Arredondo har sunget så lenge hun kan huske. Nå er hun MGP-klar med en ballade signert Rolf Løvland!

Maria Arredondo
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Vennesla-jenta Maria Arredondo (24) er en etablert artist som har gjort alt fra klassisk til popmusikk. Hun ble sist sett på scenen i musikalen Sound of Music, hvor hun spilte hovedrollen som Maria von Trapp.

- Jeg er veldig spent på å være med. Det blir et fint show, med mange bra og sterke artister, sier Maria om sin forestående MGP-deltagelse.

Hun begynte å synge for publikum allerede som tiåring, og i 2000 signerte hun med Universal. Debutsingelen «Can Let Go» klatret kvikt på hitlistene, i likhet med andresingelen «Just a Little Heartache». I 2003 slapp hun debutalbumet Maria Arredondo, som ble godt mottatt.

Ballade skrevet av Rold Løvland

Maria Arredondo har samarbeidet med en rekke kjente produsenter og låtskrivere, som for eksempel Jonas Von der Burg, Silje Nergaard, Harry Sommerdahl og Espen Lind.

I Melodi Grand Prix skal Maria framføre sangen «The Touch», som er snekret sammen av MGP-veteranen Rolf Løvland. Han er kjent for å ha komponert to av de tre norske vinnerbidragene i den internasjonale finalen – «La det swinge» i 1985 og «Nocturne» i 1995.

- Låten er en ballade, men har mange pop-elementer i seg. Den handler om å bli berørt av noe eller noen, om å starte på nytt og forandre livet sitt. Vi har fått med oss Kristiansand symfoniorkester på innspillingen, forteller Maria.

The Touch
Framføres av Maria Arredondo
Tekst og melodi: Rolf Løvland

Maria Arredondo

Vel blåst. Maria tar en Marilyn!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK