Hanne Haugsand

Alle gode ting er tre! Hanne Haugsand gjør MGP-comeback med en poppet elektronikalåt!

Hanne Haugsand
Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

Ti år har gått siden Hanne Haugsand suste til topps i den norske Melodi Grand Prix-finalen med gruppa Charmed og låten «My Heart Goes Boom». Dermed markerer årets MGP-deltakelse et tiårsjubileum for jenta som er født i Asker, men vokst opp i Oslo.

- Det er en stor ære for meg å få lov til å være med igjen. Selv om jeg har vært med i MGP flere ganger før, føler jeg ikke at jeg har funnet en oppskrift på hvordan man skal vinne. Men det er jo en konkurranse, så jo flere ganger man er med, desto bedre takler man det, sier Hanne, som også deltok i MGP i 2006 med låten «Heaven's In Your Eyes».

Uhelbredelig synth-grafser

Hanne Haugsand har en variert musikalsk bakgrunn, og begynte å danse allerede som treåring. Gjennom oppveksten var hun innom pianospilling, kor- og sangtimer, i tillegg til et år med klassisk sang ved Toneheim Folkehøgskole i 1993. Haugsand har 15 års profesjonell sceneerfaring, er en skolert sopran og refererer til seg selv som en «uhelbredelig synth-grafser».

For tiden er hun involvert som artist, låtskriver og produsent i elektronikaduoen Tundra Mode sammen med tidligere Charmed-kollega Oddrun Valestrand.

- Utrolig bra låt

I Melodi Grand Prix skal Hanne framføre synthpoplåta «Don't Stop», som er skrevet av Mariann Thomassen og Lars-Erik Westby.

- Jeg er veldig stolt over at jeg skal framføre denne låta. Den er helt utrolig bra og helt rett for meg! Dessuten er det ganske treffende at Mariann har skrevet en sånn tekst og at jeg får synge den. Vi kjente ikke hverandre fra før, men det høres ut som om låten er skrevet for meg. Den opplevdes personlig fra første gang jeg hørte den, forteller Hanne entusiastisk til nrk.no.

Hun spiller selv litt synth på låta, og forteller at det var lett å relatere til sangens tematikk, nemlig å bryte ut av et langvarig forhold:

- Samtidig som Mariann skrev denne teksten hadde jeg gått ut av et syv år langt forhold. Da jeg var i studio og skulle spille inn låta husker jeg at Mariann fortalte meg hvor viktig det var å legge følelser i temaet, og jeg lo erkjennende at "det skal i hvert fall ikke bli noe problem," forteller Hanne til nrk.no.

Don’t Stop
Framføres av Hanne Haugsand
Tekst og melodi: Mariann Thomassen og Lars Erik Westby

Hanne Haugsand

Hanne Haugsand stråler i en blå kjoledrøm designet av Kjersti Vatle!

Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK