Heine Totland

Heine Totland har gjort det meste innen show business. Nå er han endelig klar for Melodi Grand Prix!

Heine Totland
Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK

There’s no business like show business! Heine Totland fra Bømlo i Sør- Hordaland er en vaskeekte entertainer med lang fartstid i underholdningsbransjen.

- MGP blir bare gøy!

39-åringen har klassisk musikkutdannelse fra Norge og Ungarn, og er en av Norges mest brukte frilanssangere. Han har deltatt som solist på en rekke profilerte plateproduksjoner, og slapp sitt første soloalbum, titulert Tough Times For Gentlemen, i 2005. Totland var også med på å starte det populære acapellakoret Gli Scapoli, som fortryllet selveste Prins Charles' ører under en rojal hagefest i 1995.

Totland har gjennom årenes løp medvirket i bøttevis med musikaler, og spilt store roller i Jesus Christ Superstar, Chess, Les Miserables og senest nå i suksessmusikalen Mamma Mia. Han er også kjent for sine utallige gjesteopptredener i tv-programmet Beat for Beat.

Det er med andre ord en erfaren mann som nå legger til Melodi Grand Prix på sin kilometerlange CV:

- Noe av det jeg føler at jeg er bra til her i verden, er å synge sanger. Det blir bare gøy å gå inn på et TV-show med de fantastiske kordamene mine og synge for publikum, sier Totland til nrk.no.

Positiv låt

Låten han skal framføre heter «The Best Of Me Is You», og er skrevet i trespann med makkerne Hans Petter Aaserud og Arne Hovda.

- Sangen er 100 prosent Heine. Min idé med låten er at den skal være positiv, og jeg ønsker å formidle god, pur musikkglede. Egentlig er «The Best Of Me Is You» en streit gladlåt, med hint til 70-tallets soulmusikk. Skjønt, som kvit bømling blir det vel noe midt imellom, humrer Totland.

The Best Of Me Is You
Framføres av Heine Totland
Tekst og melodi: Arne Hovda, Hans Petter Aaserud og Heine Totland

Heine Totland

Bømloværingen Heine Totland stiller i MGP med en gladlåt som hinter til 70-tallssoul!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK