Venke Knutson

Bobbysocks-entusiasten Venke Knutson MGP-debuterer med en skikkelig gladlåt!

Venke Knutson
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Venke Knutson (31) kommer fra den lille bygda Birkeland i hjertet av Sørlandet. Hun er utdannet lærer, men jobber nå som artist på fulltid. Den blide sørlandsjenta har et godt forhold til Melodi Grand Prix og gleder seg til å delta for første gang.

- For meg er Melodi Grand Prix fest og moro, en familiekveld med taco. Som liten var jeg kjempefan, hadde Bobbysocks-kassetten og hele pakka, ler Venke.

Startet som kordame

Venkes musikkarriere startet i 1996, da hun opptrådte som vokalist for første gang. Fram til da hadde hun fått sin artistiske skolering gjennom korsang, korps og pianospilling. Mot slutten av nittitallet koret hun mye for andre artister, og var kordame da bandet S.P.O.O.N med Erik Faber som vokalist vant NM i rock i 1999.

Universal innlemmet Venke i artiststallen sin i 2003, og hun platedebuterte med skiva Scared i 2004. Høsten 2005 slapp Venke singelen «Just a minute» fra anderalbumet Places I have been. Låten klatret til topps på VG-lista og ble en radiofavoritt.

Halvsprø låt

I 2008 bidro Venke på barneplaten Magiske kroker & hemmeligheter som ble produsert av Linn Skåber og Jacob Young, med sangen «Vinteren er her».

I Melodi Grand Prix deltar Venke med en låt som hun karakteriserer som «halvsprø og glad på en og samme tid».

- Låten min heter «Jealous Cause I Love You» og handler om at jeg bare er sjalu fordi jeg elsker deg. Den er ikke vanskelig å sette seg inn i selv om det ikke er selvopplevd, forklarer Venke til nrk.no.

Jealous Cause I Love You
Framføres av Venke Knutson
Tekst og melodi: Laila Samuelsen, Alexander Kronlund og Lucas Hilbert

Venke Knutson

Venke Knutson lar det swinge og gleder seg til å delta i MGP med en halvsprø låt!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK