Alexander Stenerud

Alexander Stenerud gleder seg til å være med i Melodi Grand Prix for tredje gang!

Alexander Stenerud
Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Zumer inn på Melodi Grand Prix- for tredje gang! Med to andre Melodi Grand Prix-deltagelser i ryggsekken, er Oslogutten Alexander Stenerud for en erfaren herremann å regne i MGP-sammenheng.

- Jeg føler meg mer forberedt denne gangen og vet en del mer om hva jeg går til. Men jeg er akkurat like spent som jeg har vært de to andre gangene, sier Alexander om å være med i MGP igjen.

Radiohits og nominasjoner

Stenerud ble først kjent for det norske folk i 1995, da han dannet synthbandet Zuma sammen med makkeren Henrik Njaa. Debutskiva Juno solgte 18.000 eksemplarer, og singelen «Pearl» herjet radiolistene i hele 24 uker.

Andrealbumet kom to år senere og inneholdt singelen «Joy In The City», som ble spilt i loop på radiostasjonene, og som også var kjenningsmelodien til NRKs populære TV-serie Lekestue. Zuma ble nominert både til Spellemannsprisen og Hit Awards i 2001.

I 2008 deltok Zuma i Melodi grand Prix hvor de gikk videre til «Siste Sjansen»
med låta «Always Always». I MGP 2009 stilte Alexander som soloartist med sangen «Find My Girl», og i denne runden hanket han inn bronseplassen.

- Handler om kjærlighet

I år bidrar Alexander med en rask poplåt som handler om kjærlighet. Låta er ikke skrevet spesielt for MGP, men Stenerud forklarer at han syntes den passet inn i konkurransen.

- Jeg tenkte på det her forleden, at alle mine tre MGP-låter har vært kjærlighetslåter. Det passer meg bra det, for så vidt. Jeg skriver veldig mye om kjærlighet, jeg.

Give it to Me
Framføres av Alexander Stenerud
Tekst og melodi: Alexander Stenerud

Alexander Stenerud

Alexander Stenerud er med i MGP for tredje gang!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK