Her er Ørland-artistene

- Dette kommer til å bli tidenes MGP-plate, utbryter Maria Haukaas Storeng. Hun er en av artistene som skal kjempe om plass i den norske MGP-finalen.

Artistene som skal opptre i Ørland i MGP 2010
Foto: Fredrik Arff/ NRK/ Dinamo

Alt om: Artistene som synger i Ørland

Den 8. januar braker MGP 2010 løs i Ørland i Sør-Trøndelag. Syv artister skal kjempe om heder, ære og ikke minst; en plass i finalen og muligheten til å representere Norge på hjemmebane i Eurovision Song Contest. Konkurransen hardere enn noen gang.

Disse artistene opptrer i Ørland:

Låt nr 1: Gaute Ormåsen - Synk eller svøm

Låt nr 2: Lene Alexandra - Prima Donna

Låt nr 3: Johnny Hide - Rewind Love

Låt nr 4: Bjørn Johan Muri - Yes Man

Låt nr 5: Elisabeth Carew - Rockfuel

Låt nr 6: Maria Haukaas Storeng - Make My Day

Låt nr 7: Keep Of Kalessin - The Dragontower


Les: Her er MGP-låtskriverne

Ekstremsport

- Konkurransen er nok hardere i år enn sist jeg var med, så dette blir veldig spennende, forteller Maria Haukaas Storeng. Hun opptrer med en låten ”Make My Day” skrevet av Merethe La Verdi.

Sist Maria var med i MGP var i 2008, da hun gikk til topps i Norge, og slo til med en imponerende femteplass i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Beograd.

- Det er jo en form for ekstremsport, dette å være med på MGP. Samtidig gleder jeg meg veldig til å være med igjen, særlig nå som jeg vet hva jeg går til, og jeg syns det er et stort kompliment at jeg får lov til å være med igjen, avslutter Haukaas Storeng.

Lene Alexandra

Lene Alexandra har fått mørkere hår siden sist.

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Med igjen er også Lene Alexandra, som deltok i 2008 med låten ”Sillycone Valley”. Nå er hun tilbake med mindre silikon, og en helt ny hårfarge.

- Nå føler jeg meg som meg selv, sier Lene Alexandra og fortsetter:

- Sist jeg var med møtte jeg mange dyktige og utrolig hyggelige mennesker som lærte meg masse. Jeg er fortsatt en fersk artist og jeg trenger all den erfaringen jeg kan få for å utvikle meg videre.

Les også: Metallhodene inntar MGP

Årets eneste norskspråklige bidrag kommer fra Gaute Ormåsen. Han er snart klar med sin fjerde plate, og er nesten som musikkveteran å regne i møte med flere av sine unge MGP-konkurrenter. Gaute gleder seg stort, og er ikke redd for å la folket bestemme:

- I platebransjen er det sånn at de store selskapene kan tvinge en dårlig låt til å bli en hit. Sånn er det ikke i MGP, hvor publikum stemmer og alle stiller likt! Det synes jeg er veldig bra, sier han.

Bli tilhenger: MGP på Facebook

Ferdig vaksinert

Bjørn Johan Muri

Ingen grunn til å deppe for Bjørn Johan Muri - nå er han frisk som en fisk!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK

Selve konkurranseaspektet tar de syv artistene foreløpig ikke så tungt, og legger heller vekt på å ha det gøy og nyte showet mens det varer. Ålesundsgutten Bjørn Johan Muri røper at det er andre ting han frykter mer:

- Jeg er jo ganske ung, og man skulle kanskje tro at jeg er nervøs med tanke på alle de erfarne og rutinerte artistene som er med, men det er jeg ikke, forteller Muri. Hans største frykt er nemlig å bli syk, derfor har han denne uken tatt sine forhåndsregler.

- Nå har jeg tatt vaksine for både svineinfluensa og sesonginfluensa, en i hver arm, forteller en noe groggy Muri, som med det er klar for vinterens strabaser.

Vi tok turen innom da artistene gjorde opptak til tv-promo.
Se bildene her: Ørlandartistene på tv-opptak

Stolt prosjektleder

NRKs prosjektleder Leif-Åge Reme er storfornøyd med gruppen artister han i dag kan presentere.

- Jeg er veldig stolt over artistene vi presenterer i dag, sier Reme.

- Her er en stor sjangermessig spredning, og alle er veldig bra i sin sjanger. Det varierer fra black metall til lett pop, i tillegg har vi med en tidligere vinner og en artist som synger på norsk. Dette blir veldig gøy.

Hør Elisabeth Carew og Lene Alexandra i Nitimen fredag klokken ti. Du kan også møte Carew og Johnny Hide i Morgennytt fredag etter kl. 09.15!

De der ute som venter på å få høre låtene må smøre seg med tålmodighet til i 2010. Men for å korte ned ventetiden litt, kan man for eksempel se tilbake på den fantastiske kvelden i mai i år, da hele Norge kokte i seiersrus, og en glad gutt sto på scenen i Moskva og nesten ikke skjønte hva som nettopp hadde skjedd...

Nett-tv: Seiersrus i Moskva

Alt om: Artistene som synger i Ørland

Diskutér artislisten i MGPs debattforum eller si din mening her: