Vietnamesisk suppe: Buncha. Kjøttbiter og kjøttboller sammen med grønnsaker og løk i en suppeskål.

Buncha - en frisk og kald suppe fra Hanoi for varme kvelder.

Vietnamesisk suppe – buncha

Nyt en kald vietnamesisk suppe en varm sommerkveld. Den er nydelig smakfull, og har sin opprinnelse i Hanoi. Svinekammen og kjøttdeigbollene blir best på grillen, men kan også stekes i ovnen på grillvarme.

Slik gjør du

Svinekam

La svinekammen marinere i ingefær, fiskesaus og eddik i en bolle i minst 30 minutter.

Etterpå griller du kjøttet til det får fin farge.

Svinekjøttboller

Bland alle ingrediensene til en jevn kjøttdeig. Form til kjøttboller og grill dem.

Kjøttkraft

Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp forsiktig på middels varme, det skal ikke koke. Varm først og fremst opp for å løse opp sukkeret.

Tilbehør

Kok risnudlene etter anvisning.

Fordel kjøttboller og svinekam i serveringsboller.

Legg salatblader, mynte, koriander, vårløk og bønnespirer over kjøttet.

Hell den lune kjøttkraften over, og pynt med limebåter.
Retten serveres i romtemperatur.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT