Hopp til innhold

Deilig delemåltid med asiatiske småretter

Inviter til delebord neste gang – sånn de gjør det i Asia. Lag flere spennende småretter og la gjestene få smake litt av alt. Og det beste: Disse er enkle å lage, men utgjør et festmåltid.

Asiatisk delemåltid med sommeruller, sashimisalat, papayasalat. scampisalat og stekt ris med krabbe. Fargerike og friske retter servert på lyse fat på hvit duk.

Mat bringer oss sammen. Flere småretter på bordet legger til rette for smaking, gode samtaler og kos.

Foto: Elisabeth Le / Alt asiatisk

Fisk og skalldyr hører med på et eventyrlig asiatisk delebord. En frisk og aromatisk scampisalat, fullstappet med herlige thai-smaker.

Du må ha noe som metter, det er denne. Med gårsdagens ris, valgfritt kjøtt og noen flasker på kjøkkenbenken får du en rask og nydelig rett du aldri blir lei av. Til fest velger vi krabbe.

Vi ser til Japan for å finne den optimale salaten med laks. Helt uten stekepanne og ovn lager du denne kjapt. Med sesamsaus danser den i munnen.

De kan se skremmende avanserte ut, disse vakre rullene. Det er de ikke. De er kjempelette å lage, og så gode og vakre at de lager jubel rundt bordet. Og festlighetene når nye høyder om gjestene får rulle sine egne underveis.

Du har også lyst på en lett salat som samtidig er spicy og sunn. Helt perfekt til en delemeny med mange småretter på bordet.