På våre Instagram- og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. «Gjestemat i gryte, slik at vertinnen ikke behøver å stresse rett før maten skal serveres», skrev en av våre Facebook-følgere. Derfor er ukas ønskeoppskrift middag som skal koke lenge – gjerne i flere timer.
Maten på bildet øverst i saken kommer fra TV-programmet Spanske fristelser. Oksehaler er et eksempel på kjøtt som bare blir bedre jo lengre tid det får i kjelen. Oksehalene flamberes i brandy, før de kokes i rundt to timer. Ved siden av kan du servere brød og salat.
- OPPSKRIFT: Flambert oksehale med fiken og mandler
Ingrid Espelid Hovigs oksehalegryte
Oksehaleragu med sprøstekte kikertgrøt
- OPPSKRIFT: Oksehaleragu med sprøstekt kikertgrøt
- Flere oppskrifter fra TV-programmet Munter mat – på tur
Bestefars bankekjøtt
Trykkokt bibringe, rotgrønnsaker og persillekrem
- OPPSKRIFT: Trykkokt bibringe, rotgrønnsaker og persillekrem
- Flere oppskrifter fra TV-programmet Hygge i Strömsö
Italiensk ragu med svin og okse
- OPPSKRIFT: Italiensk ragu med svin og okse
- Flere oppskrifter fra TV-programmet To grådige italienere
Oksegryte med posho fra Rwanda
Frikassé med kylling eller høns
- OPPSKRIFT: Frikassé med kylling eller høns
Brisen kylling – kylling i vin
Fransk klassiker – choucroute garnie
Svinefilet med honning og ingefær
- OPPSKRIFT: Svinefilet med honning og ingefær
- Flere oppskrifter fra TV-programmet To grådige italienere
Curry curry lam nam!
- OPPSKRIFT: Curry curry lam nam!
- Flere oppskrifter på indisk mat
- Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen