Festmat med andekonfit Fettet fra anda konserverer andekjøttet. Lær hvordan du gjør det. Eller kjøp ferdig konfitert and og lag de lekreste retter. Har du en hermetikkboks med konfitert andelår liggende er det aldri langt til et festmåltid. Av Siri Bjelland Berven
Pulled pork på halvannen, fire eller 14 timer Pulled pork kan du lage på flere måter – og du må ikke bruke et helt døgn. Ukas ønskeoppskrift er pulled pork – på én time, «ekte» i smoker, vegansk eller i steikeovnen. Av Mari Rollag Evensen
Pølsene du lager selv – Pølser. Grove, krydra, smakfulle, heimelaga pølser. Det er ønsket fra en av våre lesere. Og det oppfylles her med pølseoppskrifter som inneholder chili, paprika, rosmarin, fennikel, sitronskall og mye mer. Av Siri Bjelland Berven
Seks september-supper Rask middag med få ingredienser? Det kan være suppe. Ukas ønskeoppskrift er mettende supper. Av Mari Rollag Evensen
Ukas ønskeoppskrift: Falafel på fem vis Midtøsten har sendt oss noe av det lekreste erter kan omdannes til; falafelen. Her er fem versjoner av den vegetariske gatematen. Av Mari Rollag Evensen
Byggryn i salaten, som risotto og i suppen Bygg kan brukes til langt mer enn brød. Hele gryn passer perfekt i salaten, som erstatning for ris eller i suppa. Her er ni middagstips med byggryn. Av Siri Bjelland Berven
Denne pastaen er uten mel, og ikke kokt Noen sverger til mat som ikke har vært innom verken kokeplate eller steikeovn. Ukas ønskeoppskrift er raw food. Av Mari Rollag Evensen
Fem variasjoner av fiskegrateng Billig eller dyr, kokt eller rå – i fiskegratengen kan du bruke den fisken du har for hånden. Den beste fiskegratengen er hjemmelagd. Av Mari Rollag Evensen
Middagen som svir i ganen Poteter, fisk, kylling, pasta og vilt. Det meste kan lages i form. Ukas ønskeoppskrift brenner deg i munnen hvis du er for sulten – her er ti oppskrifter på middag i ovnen. Av Mari Rollag Evensen
Peppergris med fruktchutney Hjemmelaget og Bali-inspirert gryte med marinert svinefilet, rabarbrachutney og kål.
Ostekake med jordbær Ostekake som du ikke trenger stekeovn for å lage. Ostekremen er laget med jordbærgelé og skal stå kaldt for å stivne. Gled deg til den myke, luftige konsistensen og den nydelige smaken av jordbær.
Kyllingspyd med peanøttsaus Saftig kylling på grillspyd er skikkelig kosemat. Her marinert og servert med peanøttsaus og en sursøt agurksalat med ingefær og chili.
Brød på grillen med ost og vårløk Filip Langhoffs grillede brød minner om en italiensk focaccia eller en hvit pizza med god ost og urter. Det passer godt som et mellommåltid med en kopp kaffe eller et glass øl.
Kongeloff Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
Ti oppskrifter med rabarbra Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon. Av Hanne Høyland