Flambert oksehale med fiken og mandler

Godt kokt oksehale med mandler og fiken.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Flambert oksehale med fiken og mandler

Prøv en lekker rett som skal småkoke lenge: Flambert oksehale med fiken, mandler, serranoskinke, løk og krydder.

Slik gjør du

Finhakk løken. Skjær fikenene i passe munnfuller.

Ha en skvett olivenolje i en stor gryte, Stek løk, fiken, pepper, laurbærblader, kanel, timian og mandler til det begynner å ta farge. Ha hele sulamitten i en skål.

Ha litt mer olje i gryten og brun serranoskinke og oksehale. Tilsett finrevet appelsinskall. Flambér med en god skvett brandy. Husk å skru av viften mens du flamberer.

Ha løkblandingen i gryten med oksekjøttet. Ha i vann til alt er nesten dekket. Tilsett litt salt, legg på lokk og la oksehalen koke i ca. to timer.

Smak til med salt. Serveres med brød og en rustikk salat.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR