Hopp til innhold

Festmat med andekonfit

Fettet fra anda konserverer andekjøttet. Lær hvordan du gjør det. Eller kjøp ferdig konfitert and og lag de lekreste retter. Har du en hermetikkboks med konfitert andelår liggende er det aldri langt til et festmåltid.

Andekonfit med bakte rotfrukter og rødvinsaus

Andekonfit med bakte rotfrukter og rødvinssaus. Dette er mat du kan lage til festkvelden på hytta. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Det enkleste er å gå i butikken og kjøpe ferdig konfitert and på boks.At kjøttet er konfitert eller confitert vil si at kjøttet er ferdig kokt og ligger i sitt eget fett. Kjøttet er kokt lenge på lav varme, så det er mørt og godt. Det kan oppbevares i fettet i lang tid. Man må bare huske på at kjøttet skal være dekket av fett hele tiden.

Brødrene Price i TV-serien Munter mat har konfitert kjøttet selv.

Confit de canard
Foto: DR
Lun salat med andeconfit
Foto: DR
Anderilette
Foto: Lise Finckenhagen
Andekonfit med appelsinsaus
Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK
Andeconfit
Foto: Pernille Wroldsen / NRK
Konfiterte andelår med rødløk og eple
Foto: Tone G. Johannesen / NRK
And med kirsebærsaus og potetgrateng
Foto: Tone G. Johannesen / NRK
Andekonfit med linser og appelsin
Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

En av våre lesere ønsket seg oppskrifter med andekonfit. Derfor ble denne artikkelen til. Har du et ønske? Send oss på e-post, legg inn ønske på vår Facebook-konto eller skriv til oss på Instagram.